Správy

Info z našich vozoviek: Viaceré cesty Prešovského kraja pokrýva čerstvý sneh!

Perinbaba dala o sebe počuť a cítiť to aj na cestách v našom kraji. Viaceré vozovky pokrýva čerstvý sneh a motoristi by preto mali zvýšiť opatrnosť. Tu sú ďalšie informácie z terénu.

Ilustračný obrázok k článku Info z našich vozoviek: Viaceré cesty Prešovského kraja pokrýva čerstvý sneh!
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Viaceré cesty Prešovského kraja pokrýva čerstvý sneh. Motoristi by preto mali zvýšiť opatrnosť. Všetky úseky sú nateraz ale zjazdné.

Cesty prvej triedy sú na území kraja prevažne mokré, vo vyšších polohách v okresoch Bardejov a Stará Ľubovňa ich pokrýva kašovitá vrstva snehu. Úseky druhej triedy sú takisto mokré s utlačenou snehovou vrstvou vo vyšších polohách. Čerstvý sneh do jedného centimetra evidujú v Poprade.

Cesty tretej kategórie pokrýva vo vyšších polohách kašovitá a utlačená vrstva snehu do dvoch centimetrov a to hlavne v okolí Svidníka, Prešova, Humenného, Bardejova a Starej Ľubovne. So snehom sa môžu stretnúť motoristi aj na horských priechodoch. Čerstvú vrstvu do jedného centimetra hlásia z Vernára a Podspád.

Cestári mali za posledných 24 hodín na území Prešovského kraja vo výkone 88 vozidiel.** Chemickým materiálom ošetrili vyše 3900 a inertným takmer 1500 kilometrov ciest.** Prepluhovali úseky v celkovej dĺžke 1938 kilometrov.

Článok sme naposledy aktualizovali o 10:15 hod.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM