Peter Handzuš Rôzne

Aktuálne z mesta: Situácia v Poprade sa postupne stabilizuje

Sneženie v Poprade ustalo a kalamita doznieva. Ľudia a technika nasadení do boja so záľahami snehu postupne dočisťujú cesty i chodníky.

Ilustračný obrázok k článku Aktuálne z mesta: Situácia v Poprade sa postupne stabilizuje
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Boj s bohatou snehovou nádielkou pokračoval po celú uplynulú noc. Na cestách a chodníkoch zasahovala posilnená zmena Správy mestských komunikácií v Poprade.

„Hlavné ťahy mestských komunikácií sú odhrnuté, rovnako tak bočné ulice. Dnes sa sústredíme najmä na parkoviská a chodníky“, uviedol riaditeľ SMK Peter Fabián.

„Máme vonku aj chodníkovú frézu, ktorá bude hlavne na sídliskách rozširovať trasy pre chodcov. Zazmluvnení partneri s väčšími nakladačmi budú dočisťovať priestory na parkovanie a ďalší veľký nakladač bude dočisťovať mestskú časť Veľká. V prípade priaznivého vývoja predpokladáme, že vyhlásený druhý kalamitný stupeň bude na poludnie zrušený“, doplnil Fabián.

Momentálne so snehom na území mesta bojuje 13 kusov techniky, z toho 5 od externých dodávateľov. V priebehu dnešného dňa sa tiež rozhodne o prípadnom vývoze snehu z najviac zasypaných lokalít. Pracovníci SMK sa postupne snažia vybavovať aj požiadavky občanov, ktoré v súvislosti s likvidáciou kalamity evidujú na svojom dispečingu. V rámci verejnoprospešných prác bude 50 ľudí pokračovať v čistení stanovíšť kontajnerov na komunálny odpad.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM