Správy

Aký bude 1. máj vo Vysokých Tatrách? Prišiel čas na návrat POCHODU recesistov

Okrem iného sú pripravené aj atrakcie pre deti, stánky s občerstvením či ľudovo-umeleckými výrobkami. A tiež hudobné aj tanečné vystúpenia a stavanie mája.

Ilustračný obrázok k článku Aký bude 1. máj vo Vysokých Tatrách? Prišiel čas na návrat POCHODU recesistov
Zdroj: TASR

Prvý máj budú vo Vysokých Tatrách oslavovať aj tento rok. V nedeľu je v rámci Tatranského majálesu naplánovaný prvomájový sprievod, hudobné aj tanečné vystúpenia, stavanie mája či výstava veteránov z éry socializmu. TASR o tom z oddelenia kultúry a športu mesta Vysoké Tatry informovala Janka Kapustová.

Ďalšie zaujímavosti zo siete Dnes24:

„Kedysi bývali prvomájové recesistické sprievody, kde bol napríklad aj Lenin. Tieto sprievody organizovali súkromníci a podnikatelia. Od chvíle, keď prvomájové oslavy organizovalo mesto Vysoké Tatry v spolupráci s hotelom Morava Tatranská Lomnica, sa nikdy neorientovali ani na ZSSR, ani na Rusko, ani na Ukrajinu, a tak to bude aj tohto roku,“ zdôraznila.

Trasa pochodu

Podľa jej slov sa zameriavajú na Sviatok práce, ktorý je medzinárodným sviatkom pracujúcich.

Pripomenula, že uznesenie o oslavách prijal ustanovujúci kongres II. internacionály v Paríži v roku 1889, a to na pamäť všeobecného štrajku a masových demonštrácií chicagských robotníkov za osemhodinový pracovný čas.

Oslavu 1. mája odštartujú v Tatranskej Lomnici o 9.00 hod. pred uvedeným hotelom. Pochod účinkujúcich a recesistov bude pokračovať na trase Jazierko, Teniscentrum a mestský park, kde bude program pokračovať do 14.00 hod. Okrem iného sú pripravené aj atrakcie pre deti, stánky s občerstvením či ľudovo-umeleckými výrobkami.

ilustračné foto

Ďalšie zaujímavosti zo siete Dnes24:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM