Peter Handzuš Rôzne

Anglický tábor vo Štôle dospieva. Deti sa tu učili anglicky už šestnástykrát

Angličtina, bábky, country zručnosti, biblické lekcie, zvonkohra, ručné práce, šport a kopec zábavy. To všetko mohli zažiť deti počas 16. ročníka Anglického tábora vo Štôle.

Ilustračný obrázok k článku Anglický tábor vo Štôle dospieva. Deti sa tu učili anglicky už šestnástykrát
Zdroj: Dnes24.sk

História denného anglického tábora vo Štôle sa začala písať v čase, keď na Slovensko prišli dve Američanky, ktoré tu začali prácu so závislými. Po prvých táboroch, ktoré zorganizovali v Banskej Bystrici, sa ich práca presunula pod Tatry, kde pôsobili v neziskovej organizácii Život bez závislostí, ktorá pomáha závislým na alkohole, drogách, či gamblerom do dnes.

Počas šestnástich ročníkov tábora sa vo Štôle vystriedalo množstvo lektorov z USA, Kanady, Veľkej Británie a Slovenska. Kým v začiatkoch to bolo prevažne o tom, čo „prinesú“ na tábor zahraniční lektori, v posledných rokoch je organizácia týždenného kempu už v réžii domácich.

Ako informovala hlavná organizátorka denného anglického tábora Ester Handzušová, tento rok sa kempu zúčastnilo 70 detí zo širokého okolia. Počas týždňa sa deti okrem angličtiny mohli zdokonaliť aj v country zručnostiach a tancoch. Tradične už k táboru patrí aj zvonkohra, bábky, ručné práce a športové hry – hlavne softball.

Piatkové popoludnie patrilo programu, v ktorom deti predviedli, čo sa počas týždňa naučili. Po ich vystúpení bol čas na dobrý guláš a špekáčiky. K dobrej pohode hrala aj živá country hudba.

Anglický detský tábor vo Štôle organizuje miestny cirkevný zbor BJB v spolupráci s Obecným úradom a Evenjelickou cirkvou. Zábery za záverečného programu si môžete pozrieť vo fotogalérii.

English Camp vo Štôle
40
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM