Peter Handzuš Kultúra

Antická tragédia na javisku Domu kultúry: DIVBILNKY zahrali Antigonu

Divadelný súbor DIVBILINKY, ktorý tvoria študenti 5. F triedy bilingválnej sekcie Spojenej školy na Ulici Dominika Tatarku v Poprade, sa opäť objavil na scéne. Na doskách Domu kultúry sa v pondelok 12. 10. 2015 predstavil s inscenáciou klasickej antickej drámy Antigona.

Ilustračný obrázok k článku Antická tragédia na javisku Domu kultúry: DIVBILNKY zahrali Antigonu
Zdroj: Dnes24.sk

„Divbilinkári“ hru predviedli spolužiakom z nižších ročníkov, ktorí sa o známej Sofoklovej tragédii už učili alebo sa o nej učiť budú. Pôvodný text pre potreby súboru upravila Baška Nitschová. Namiesto antického chóru sa na scéne objavili pôvabné múzy v podaní Niky Kozubjákovej, Livky Krafčíkovej a Lucky Pollákovej. Hlavné postavy – odvážnej Antigony a despotického kráľa Kreona – vynikajúco stvárnili Anička Gallová a Erik Kovalík, ktorým vo vedľajších úlohách Ismény a Haimona veľmi dobre sekundovali Mia Duračinská a Aďo Vojtaššák. Netreba zabudnúť ani na scénickú hudbu, ktorú skomponovala a naživo zahrala Andrejka Valčuhová. Technickú stránku hry zabezpečovali Adam Čellár a Matúš Gallovič.

Príbeh o sile odvahy a ľudskosti, ktoré neustúpia pýche a sebectvu, mladých divákov oslovil. Rovnako ako odbornú porotu, ktorá pred rokom na celoslovenskej súťaži mládežníckych divadiel Zlatá tehlička ocenila Divbilinky tretím miestom a udelila jej špeciálnu cenu za kostýmy.

Antická tragédia na javisku Domu kultúry: DIVBILNKY zahrali Antigonu
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM