Eliška Šándorová Správy Komunálne voľby

Antikampaň pár dní pred voľbami? VANDALI, ktorí sa zamerali na Danka, sa sami chytili do PASCE

S tým, že súčasťou volebných kampaní býva aj antikampaň, musí počítať každý, kto chce ísť do politiky. Svoje skúsenosti s takýmito praktikami majú viacerí. Teraz aj Anton Danko.

Ilustračný obrázok k článku Antikampaň pár dní pred voľbami? VANDALI, ktorí sa zamerali na Danka, sa sami chytili do PASCE
3
Galéria

Počas aktuálnej kampane, ktorá sa naplno rozbehla v júni, sme sa stretli nielen s humorom, ale aj zákernosťou. Či ide o neprajníkov ako takých, alebo o priamo riadenú podpásovku jedného z protikandidátov, sa nie vždy odhaliť úplne podarí.

Pod rúškom noci

Keďže mestá a obce sú v posledných mesiacoch oblepené bilbordmi, svetelnými reklamami či inými formami vizuálnej kampane, bývajú terčom samozvaných „kreatívcov.“

Iba pár hodín pred začiatkom moratória sa v stredu ráno v Poprade objavili prelepené bilbordy súčasného primátora a opätovného kandidáta Antona Danka.

Niekto si dal námahu pod rúškom tmy obehať viaceré miesta a nielen ich poškodiť, ale dopustiť sa aj znehodnotenia verejného priestranstva.

Vandalizmus

„Hliadky mestskej polície v nočných hodinách zistili poškodenie predvolebných bilbordov, či už išlo o veľké bilbordy, alebo takzvané citybordy. Taktiež došlo aj k poškodeniu plagátovej výzdoby autobusových zástaviek a blízkych lavičiek. Tým pádom došlo aj k znehodnoteniu verejného priestranstva,“ uviedol pre Poprad24.sk náčelník Mestskej polície v Poprade Marián Gardoš.

Záškodníci si vzali na mušku približne 20 citybordov a 15 veľkých bilbordov.

„Nesie to teda znaky prečinu vandalizmu a poškodzovania cudzej veci. Priamo na mieste a pri čine bola zadržaná jedna osoba, budeme to ďalej riešiť,“ dodáva Gardoš.

Sami sa prezradili?

Z nášho dobre informovaného zdroja malo byť zistené, že skupina približne pätnástich vandalov sa pohybovala na zdieľaných kolobežkách zelenej farby.

Vďaka zachovaným GPS súradniciam vedúcim na inkriminované miesta a povinnej identifikácii užívateľa kolobežky sa budú môcť v blízkom čase odhaliť osoby, ktoré sa týchto priestupkov, resp. prečinov dopustili, a vďaka ďalšiemu vyšetrovaniu azda aj objednávateľ. Je tak možné, že sa sami chytili do pasce záškodníctva.

„Chcem pripomenúť, že od dnešnej polnoci platí volebné moratórium, ak počas neho dôjde k nedovolenému vylepovaniu plagátov, hrozí pokuta od 300 do 30-tisíc eur a politickej strane až 30-tisíc do 300-tisíc eur,“ prízvukuje Gardoš tým, ktorí by mali podobný nápad.

Mesto predmetné poškodenie bilbordov primátora komentovať nechce. Volebné karty budú rozdané už túto sobotu a osud kandidátov má v rukách volič svojím volebným hlasom.

Neprehliadnite aj:

FOTO: V Poprade zostali poškodené predvolebné billboardy a plagáty
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM