Hokej

Asistent Suchý: O osude stretnutia s Banskobystričanmi rozhodli tri veci

Prehra v Banskej Bystrici nepotešila nikoho. Asistent popradského trénera Radoslav Suchý, takto hodnotí zápas.

Ilustračný obrázok k článku Asistent Suchý: O osude stretnutia s Banskobystričanmi rozhodli tri veci
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Hokejisti Banskej Bystrice v utorkovom vloženom 48. kole Tipos extraligy zdolali na domácom ľade Poprad 7:3 a úspešne tak vstúpili do nového roka. Schuti si zastrieľali a potvrdili vzrastajúcu formu, keď tretíkrát v rade bodovali.

Spokojnosť s obranou

„Môžem vyjadriť veľkú spokojnosť s hrou, hlavne v obrane. Dôležité bolo, že sme premieňali šance a Belányi v bránke vytiahol pár zákrokov v momentoch, kedy sme to potrebovali. Vo všeobecnosti som však spokojný najmä s obrannou hrou. Boli tam aj chyby, no pracujeme na tom, aby ich bolo čo najmenej. Tým, že sme hrali dobre v obrane, tak sme sa dostávali dopredu a vytvárali si šance. Hrali sme teda často u súpera v pásme, čo bolo taktiež dôležité,“ povedal po víťaznom zápase s Popradom banskobystrický tréner Ivan Droppa, ktorý musel pred začiatkom duelu riešiť dilem s legionármi. V tíme je ich totiž deväť, ale hrať môžu len siedmi.

Na súpisku sa tak nedostali brankár Weninger a útočník Fossier.

„Musíme to dobre namiešať. Mali sme míting s hráčmi a vysvetlili im, že takéto sú pravidlá v extralige, žiaľ nepustia. Nechceme, aby to zahraniční hokejisti vnímali zle, aby si nemysleli, že sú odstrčení. Verím, že nik z nich nebude urazený."

Problémy Popradčanov

Popradčania sa boria s opačným problémom. Z rôznych dôvodov, najmä zdravotných, nemohli do hry zasiahnuť Svitana, Bondra, Mešár a Novajovský. „Je to strata. Každý hráč zo základu mužstvu chýba. Máme týchto hokejistov dobre vyskladaných do systému. Mladí chlapci sa ich snažia nahradiť, ale chýbajú im skúsenosti, potrebujú sa ešte vyhrať,“ uviedol asistent trénera Popradu Radoslav Suchý.

K prehre v Banskej Bystrici dodal: „Nezačali sme dobre, skôr naopak, začali sme zle. Inkasovali sme lacné góly po hrubých individuálnych chybách. V druhej tretine sme sa trošku naštartovali, zhruba dvanásť minút sme boli lepší. Čakali sme, že nám to padne, že otočíme zápas. V oslabení sme však inkasovali opäť lacný gól a to nás nejako zlomilo. O osude stretnutia rozhodli presilovky a oslabenia a náš slabý začiatok.“

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Témy, ktoré hýbu Slovenskom:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM