Monika Vengrínová Rôzne

Atrakcia, ktorá v horúčavách zaručene poteší: Pár km od Popradu otvorili prvé biokúpalisko na Spiši!

To, že v našom okolí je len veľmi málo možností, kde sa ísť v horúcich letných dňoch schladiť, je fakt. Prírodné vodné plochy, kde by bolo kúpanie oficiálne povolené, dokonca v našom regióne ani nenájdeme. Mnohých preto iste poteší správa, že len pár kilometrov od Popradu otvorili biokúpalisko.

Ilustračný obrázok k článku Atrakcia, ktorá v horúčavách zaručene poteší: Pár km od Popradu otvorili prvé biokúpalisko na Spiši!
Zdroj: Dnes24.sk

Areál s biokúpaliskom a jazierkom určeným na rybolov sa nachádza len šesť kilometrov od Levoče, v časti Levočská Dolina. Okrem jazera na kúpanie a na rybolov sa v areáli nachádza i tretie – čistiace, ktoré zabezpečuje čistotu vody bez pridania chemických látok.

„Čistí sa prirodzeným spôsobom, a to prostredníctvom rastlín a rias a filtráciou cez kamienky a štrk. Dostatočnú teplotu vody zabezpečuje tmavá fólia na dne čistiaceho bazéna,“ uvádza sa na webovom sídle informačnej kancelárie v Levoči.

Kúpalisko má kapacitu 350 osôb a súčasťou areálu je i bezplatné parkovisko, reštaurácia, či detské ihrisko. Takisto je možné zahrať si loptové hry, či badminton alebo si zapožičať bicykle a udice. Ulovené rybky si potom môžete ugrilovať na griloch pri jazierku.

Cena celodenného lístka pre dospelú osobu je 5 eur, od 16.00 sú to tri eurá. Pre deti do 120 centimetrov platí vstupné na celý deň 3 eurá a od 16.00 hodiny 1,5 eur. ZŤP, ich sprievodca a dôchodcovia zaplatia 4 eurá na deň alebo 2 eurá od 16.00 hodiny. Možné je tiež využiť rodinné vstupné alebo si zakúpiť permanentku. Deti do troch rokov majú vstup na kúpalisko zadarmo. Prevádzková doba kúpaliska je od 9.00 do 19.00 hodiny.

foto: Ski centre Levoča

Prvé biokúpalisko na Spiši: Takto parádne to tam vyzerá
14
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM