Peter Handzuš Basketbal

BAMP bilancuje hraciu sezónu: Prvé úspechy, no bez hlavného sponzora

Basketbalová akadémia mládeže už môže hodnotiť svoju prvú hraciu sezónu. Vstupovala do nej s určitými obavami, s okliešteným rozpočtom, no o to s väčším nasadením a entuziazmom.

Ilustračný obrázok k článku BAMP bilancuje hraciu sezónu: Prvé úspechy, no bez hlavného sponzora
Zdroj: Dnes24.sk

Prípravu začala v auguste, a to letným denným kempom pre dievčatá z prípravky, celoklubovým spoločným sústredením v Podvišňovom a kondičnou prípravou pre najstaršie kategórie na Skalke a v Poprade. Všetky tieto jej aktivity boli zamerané nielen na taktickú a fyzickú prípravu hráčok, ale hlavne na stmelenie novovzniknutých družstiev, vytvorenie pohody v klube a vzájomného spoznania sa.

Poctivá práca s najmladšími

O krátke zhodnotenie práce a výsledkov jednotlivých družstiev sme požiadali šéftrénerku klubu Janu Janáčkovú: „Naše najmladšie hráčky (mladšie mini žiačky s trénerkou Sárou Janáčkovou) patrili medzi najvyťaženejšie družstvá klubu, keďže svoje stretnutia mali na programe skoro každý druhý víkend. Náročný kolobeh tréningov a zápasov dievčatá zvládali výborne a z mesiaca na mesiac boli evidentné pokroky v ich technike aj v samotnej hre. V posledných kolách súťaže dokázali poriadne potrápiť aj celky z čela tabuľky. Veríme, že v budúcej sezóne sa ich basketbalový rast prejaví aj vyšším počtom víťazstiev na ich konte. Na nízky počet účastníkov v súťaži trošku doplácalo družstvo starších mini žiačok pod vedením dvojice Michaela Drobná a Jana Božiková. Málo kvalitných zápasov sa dievčatám snažili trénerky kompenzovať rôznymi priateľskými stretnutiami, turnajmi doma i v zahraničí, či víkendovými tréningami“.

3. miesto pre mladšie žiačky

Najúspešnejším tímom BAM sa stali mladšie žiačky trénerky Dany Mlynarovičovej. Postup medzi najlepších šesť družstiev na Slovensku v ich kategórii a zisk tretieho miesta na záverečnom turnaji MSR na domácej palubovke bolo nádherným vyvrcholením celej sezóny. " Niekoľkoročná práca, bojovnosť a nasadenie priniesli svoje ovocie vo forme bronzovej medaily. Uznanie tomuto družstvu patrí aj z toho dôvodu, že väčšina jeho dievčat spolu so staršou kategóriou hrala paralelne aj súťaž žiačok. Spoločnými silami postúpili na šampionát MSR žiačok, kde obsadili pekné piate miesto."

Nováčikovia v súťažiach

Družstvo starších žiačok zložené z dvoch vekových ročníkov (1999 a 2000) hralo celoslovenskú súťaž po prvýkrát.„Dievčatá sa tohto roku len zoznamovali s novým systémom hry, s novými súpermi. Ich postup medzi osmičku najlepších a konečné siedme miesto tak môžeme považovať za malý úspech. Nováčikom vo svojej kategórii bolo aj naše novovzniknuté družstvo kadetiek pod vedením trénerky Gabiky Husárovej st. Pred sezónou malo vyššie ambície (postup na záverečný finálový turnaj im ušiel len o vlások), no i piata pozícia je dobrým prísľubom do bojov v nasledujúcej hracej sezóne.“

Bývalé basketbalistky posilnili družstvo žien

Našim vekovo najstarším, aj keď služobne najmladším tímom je družstvo žien. Vzniklo len v auguste minulého roka a tvorili ho juniorky, dievčatá študujúce na vysokých školách po celom Slovensku a niekoľko žien, bývalých basketbalistiek. „Na neľahkú úlohu trénera tak rozmanitej skupinky sa podujal Ján Hricko. Skĺbiť tréningy, zápasy i študijné povinnosti si častokrát vyžadovalo pochopenie a vzájomnú toleranciu hráčok i trénera. Pôsobenie družstva v 1. lige skončilo žiaľ už v semifinále“.

Stále bez hlavného sponzora

„Napriek sklamaniu z neúspešného hľadania hlavného sponzora pre BAM môžeme našu prvú hraciu sezónu považovať za úspešnú. Všetky družstvá vzorne reprezentovali klub, získali sme prvú medailu, zorganizovali sme množstvo podujatí, obliekli sme do nových dresov, resp. teplákov každú kategóriu. Do ďalšej sezóny máme množstvo plánov a predsavzatí, ktoré však napriek veľkej podpore rodičov bez stabilného a pevného finančného partnera nedokážeme naplniť. Veľmi nás to mrzí o to viac, že každá naša hráčka, či už je to dievčatko z prípravky alebo členka ženského družstva, si zaslúži aspoň šancu a podmienky na realizovanie svojich snov. To sa však bez financií nedá…“ ukončila svoje hodnotenie sezóny šéftrénerka klubu Jana Janáčková.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM