Peter Handzuš Basketbal

BAMP versus MÉDIÁ: Basketbalová exhibícia, ktorá vás určite pobaví

Tréner popradských basketblistiek Igor Skočovski a novinár Marek Vaščura prišli s nápadom, ako spropagovať popradský ženský basketbal. V exhibičnom zápase proti dievčatám z BAM Poprad nastúpia zástupcovia regionálnych médií už túto stredu 1. júla v Aréne Poprad.

Ilustračný obrázok k článku BAMP versus MÉDIÁ: Basketbalová exhibícia, ktorá vás určite pobaví
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Všetko to začalo rozhovorom o budúcej sezóne basketbalu v Poprade. „Najskôr to znelo ako vtip, ale ja som mu povedal, že to je dobrý nápad, urobiť s médiami, ktoré o nás píšu, šou pre divákov,“ prozradil tréner Igor Skočovski. A od toho momentu sa rozbehla mašinéria príprav, ktorá vyústila do basketbalového večera, ktorý sa bude konať v stredu 1. júla v Aréne Poprad.

Vedenie klubu na 1. júla nachystalo zaujímavý program, v ktorom diváci uvidia okrem športových výkonov aj zaujímavé kultúrne vystúpenia. A nebudú chýbať ani súťaže o zaujímavé ceny. „Myslím, že sme k tomu pristúpili v klube seriózne a oslovili sme všetkých novinárov v Poprade a využili sme to aj na to, aby sme pustili von informácie o tom, čo náš klub čaká v budúcej sezóne,“ dodal tréner Skočovski.

Novinári absolvovali až jeden tréning

Novinári absolvovali pred zápasom jeden tréning. Počas úvodnej rozcvičky mali až priveľmi dobrú úspešnosť streľby, ktorá trvala až do príchodu Igora Skočovského, ktorý koše po predchádzajúcom detskom tréningu zdvihol do regulérnej výšky a až potom novinári pochoplili, že to až také jednoduché nebude.

Počas tréningového zápasu novinári zistili, že zmyslom basketbalu nie je ubehať sa k smrti, ale dopraviť loptu do koša. Tomu prispôsobia taktiku aj v zápase proti popradským ženám a svoje novinárske perie len tak ľahko nepustia.

„Hádzali sme to dnes od buka do buka, ale občas sa to odrazilo správnym smerom a nejaké tie koše padli. Takže, basketbalistky, traste sa,“ hodil po tréningu do ringu rukavicu samozvaný kapitán novinárského tímu Marek Vaščura.

Pomáhajú propagovať popradský šport

„Nejde tu o to, či budeme hrať rovnako dobre, ako dievčatá. Dôležité bude, aby sme zabavili divákov. Sme novinári a našou úlohou je propagovať ľudí, ktorí niečo dosiahnu a robia dobré meno mestu,“ pokračoval Marek Vaščura a dodal: „Igor Skočovski nahodil tému a ja som sa toho hneď chytil, pretože takúto myšlienku som mal v hlave už veľmi dlho. A nehovorím, že toto je jediná takáto akcia. Už teraz viem, že tejto myšlienky sa chytili volejbalisti, futsalisti a možno budeme pokračovať aj ďalej. Verím, že aj novinári tomu budu naklonení, lebo šport v Poprade potrebuje podporu a toto je jeden zo spôsobov, ako to dosiahnúť.“

Pre popradských novinárov z mestských aj súkromných médií to nie je prvý raz, čo sa stretnú bez pier, diktafónov, fotoaparátov, kamier a laptopov. V poslednom čase spolu stihli hrať bowling, navariť guláš a v zime si zasúťažili v sánkovaní.

Divákov čaká zaujímavý program

Program v rámci ktorého sa v Aréne Poprad odohrá exhibičný zápas začína 1. júla o 17:30 hod. V úvode večera odohrajú modelovaný zápas prípravky BAM Poprad. Po nich vystúpia Fearless Crew Poprad. Exhibičný zápas BAM vs. Médiá začne o 18:00 hod. Počas prestávok budú diváci súťažiť o zaujímavé ceny a po zápase uvidia aj slávnostný nástup hráčok BAM Poprad.

Vstup na basketbalový večer v Aréne Poprad je zdarma. Dobrovoľné vstupné bude slúžiť na podporu práce BAM Poprad.

Médiá - tréning basketbalu
40
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM