Peter Handzuš Hokej

Barani otočili stav série

Banská Bystrica otočila zápas aj sériu a nad Popradom vedie 2:1 na zápasy v semifinále play off.

HC'05 B. Bystrica – HK Poprad 3:1 (0:1, 0:0, 3:0)

Góly: 46. Lažo (Cebák, Matoušek), 52. Hudec, 58. Češík (Sýkora) – 9. Škovira (Kuľha). Rozhodcovia Grečko, J. Konc – Gajan, Výleta, vylúčení 8:9, presilovky 1:0, v oslabení 1:0. Zmeny: 39. bez Hlinku (Bystrica), 3281 divákov. Stav série 2:1.

Dlho, veľmi dlho žili Popradčania z chudobného náskoku. Dopriala im ho 9. minúta, stačilo, aby sa puk spoza bránky z hokejky Škoviru odrazil od brániacich hráčov a Šimonovič už nestačil zreagovať. Opäť to bol iný zápas ako predchádzajúce dva. Tentoraz domáci pôsobili bez iskry, bez šťavy, akoby sa v nich rozmohol vírus, s ktorým pred sériou bojovali. Vytúžený gól opäť nie a nie streliť, aj keď streleckých možností mali dostatok. Trebárs takú, akú mal Hlinka v 10. min sa obvykle premieňa, alebo Tománkova tutovka, ktorú zlikvidoval betónom Melicherčík. Nepresne mieril aj Rumpel v 13. min, nazmar vyšla presilovka piatich na troch trvajúca 33 sekúnd. Popradčania zápas rozohrali nádejne, no tiež ku gólu nepridali ďalší a v prvej tretine toho veľa nevymysleli.

V druhej sa k streľbe občas aj dostali, v 23. min J. Brejčák, onedlho Kopecký v presilovke a aj Krotákov bekhend v oslabení prinútil Šimonoviča k vážnemu zákroku. V 31. min Bambúchov boxerský hák pristál na Rapáčovej tvári, zrodila sa ďalšia presilovka, no v početných prevahách obyčajne viazla kombinácia a absentovali strelci. V 37. min Hvila v presilovke trafil len Melicherčíka v bránke a na druhej strane v oslabení Kopecký úplne osamotený nevymyslel nič účinné na Šimonoviča. V 39. min zažil bolesť s krvou na tvári Hlinka, nešťastne ho nastrelil vlastný spoluhráč Vizváry a na Hlinkovi bolo pri odkorčuľovaní do šatne vidieť, že sa mu otriasli aj centrá rovnováhy.

V 43. min Šechný nešťastne pukom trafil obličaj Paločka a dlho trvalo, kým sa popradský útočník pozbieral z ľadu. V 46. min Cebákova strela do ŕdky sa odrazila pred Laža, ten nezaváhal a konečne odklial smolu z domácich hokejok. Blízko ku gólu bol aj Hvila a bránkára Melicherčíka, ktorý nevedel, kde je puk, doslova roztancoval v bránke. Tlak ‚bararnov‘ sa následne vystupňoval do najvyšších obrátok, s obrovskou šancou Češíka, až sa brániacim Popradčanom mohla zakrútiť hlava. Desať minút pred koncom tretej tretiny sa začala presilovka hostí o dvoch hráčov trvajúca až 97 sekúnd a domáci ju prežili uznikátne, štyri sekundy pred jej koncom Hudec po plánovanej nahrávke na Cebáka za pomoci teču Kuľhu zázračne prekonal Melicherčíka a takýto ‚klinec‘ ťažko mohli hostia predýchať. A ani nepredýchali, ku koncu sa museli brániť v oslabení a sekundu pred jeho vypršaním Češík z uhla v 58. min spečatil víťazstvo domácich s excelentnou treťou tretinou.

Zdroj: TASR

Barani otočili stav série
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM