Peter Handzuš Hokej

Barani vs. Kamzíci: O deľbe bodov rozhodlo až predĺženie

Po dvoch tretinách bolo zrejmé, že najväčším nedostatkom bojovného a rušného zápasu bol nenaplnený hlad po góloch.

Ilustračný obrázok k článku Barani vs. Kamzíci: O deľbe bodov rozhodlo až predĺženie
Zdroj: TASR

Napriek tomu, že si na oboch stranách hráči vypracovali dostatok príležitostí, brankári boli nepriestrelní. Viac sa zapotil Kostúr v hosťujúcej bránke, občas mu doprialo aj šťastie, no aj domáci Bacashihua vytiahol zo svojho arzenálu pohotové zákroky. V 1. tretine upútal nebezpečný teč Di Dioneta v 11. min, závar na náprotivej strane zasa urobil obranca Rosandič a výsledkom bola spŕška striel z popradských hokejok. Kombinačne vynikli hostia v 15. min v presilovke po zakončení Hvilu z uhla a aj Síkela sa blysol v 17. min v rýchlej akcii. V druhej tretine sa domáci dostávali miestami do trvalejšieho tlaku a ich súper čakal hlavne na brejky.

V 22. min pred Bacashihuom zakončil Rud. Huna bekhendom, v 27. min odrazená strela Hudeca takmer dopadla za chrbát Kostúra a z výšky pristála pred bránkovou čiarou. Od modrej to zasa skúšal bombou Kasík a Galambošovu šancu v 32. min hosťujúci brankár vykryl. Gól na hokejke po peknom prieniku mal v 33. min Handzuš, nestihol však puk presnejšie umiestniť. Aj Handlovského nedôrazné zakončenie v 36. min napovedalo, prečo na ukazovateli svietia neustále dve nuly. Jednu z nich sa snažili zmazať hosťujúci Rusnák a pri dorážke Rudolf Huna v 38. min.

Ďatelinkova pohotová strela v 45. min opäť skončila s diváckym povzdychom a vzápätí rovnako aj Handlovského šanca. Hosťom sa v obrane často až hlava zatočila, nevedeli kde skôr skočiť a s vypätím síl udržiavali bezgólový stav. Občas však aj pohrozili, ako Rud. Huna v 48. min po prudkej strele. Na gól sa čakalo ako na spasenie, veľmi blízko mal k nemu v 53. min Bartečko po strele ponad vo výbornom postavení. Rudolf Huna v 58. min sa tkamer radoval, po jeho šanci nastala obrovská tlačenica, gól však ani z nej nepadol, podobne ako po príležitosti Handzuša.

V predĺžení sa rozhodlo v 63. min po strele Ďatelinku, keď ešte predtým mal obrovskú príležitosť Zigo, pri ktorej zažiarila lapačka Kostúra.

HC'05 iClinic B. Bystrica – HK Poprad 1:0 pp (0:0, 0:0, 0:0, 1:0)
Gól: 63. Ďatelinka
Rozhodcovia Baluška, J. Konc – Kacej, Návratek, vylúčení 2:1, presilovky 0:0, v oslabení 0:0, 2058 divákov.

Barani vs. Kamzíci: O deľbe bodov rozhodlo až predĺženie
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM