Peter Handzuš Hokej

Bartečko s Dubom veria, že sa k HC LEV prikloní šťastie

Kapitán hokejistov HC Lev Poprad Ľuboš Bartečko má z doterajšieho pôsobenia klubu v KHL pozitívne dojmy, hoci nováčik súťaže zatiaľ márne bojuje o účasť v play off.

Bartečko strelil v prebiehajúcom ročníku strelil dvanásť gólov a je štvrtým najproduktívnejším hráčom „levov“. „Prvú polovicu sezóny hodnotím slovkom medzi. Myslím si, že ako nováčik KHL sme ju zvládli super a nielen ako mužstvo, ale takisto aj manažment. Bola to pre nás všetkých výzva, rovnako ako pre fanúšikov. Získali sme fanúšikov, ktorí chodia na hokej a takmer každý zápas je vypredaná hala, čo môžeme považovať za úspech klubu. Ešte stále sa skladáme, hľadáme si svoju tvár, mohlo by to byť aj lepšie, no určitá spokojnosť tam je,“ uviedol pre TASR Bartečko.

Popradskí „levi“ v hokejovej KHL odohrajú zvyšnú časť sezóny bez obrancu Tomáš Kloučeka a útočníkov Stanislava Balána, Ladislava Nagya a Petra Ölveckého. Na ukončení spolupráce sa dohodli ešte pred 31. decembrom, príčinou boli ekonomické dôvody. „Želám si, aby naše mužstvo dohralo sezónu predovšetkým v zdraví. Určite je to pre každého športovca najväčší strach, aby sa mu nepodlomilo zdravie a mohol hrať. Verím, že túto sezónu dohráme v pohode a všetci budú spokojní,“ zaželal si držiteľ zlatej medaily z MS v Göteborgu 2002.

Na slová Bartečka nadviazal aj český brankár v službách HC Lev Tomáš Duba, ktorý si voľné dni užíval v spoločnosti svojej rodiny v Poprade a Tatrách. „Dúfam, že budeme všetci zdraví a prikloní sa k nám aj trochu šťastia. V doterajšom priebehu sme odohrali veľa vyrovnaných duelov, no prehrali o gól, tak verím, že v novom roku sa to otočí a takéto zápasy budeme vyhrávať my. Zaberieme ešte viac a urobíme maximum pre úspech mužstva,“ zamyslel sa Duba, ktorý by sa mal predstaviť v úvodnom novoročnom zápase na popradskom štadióne už v utorok 3. januára proti Spartaku Moskva.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM