Peter Handzuš Basketbal

Basketbal, ktorý sa divákom páčil: Iskra aj Inter bojovali až do konca

Šláger 10. kola Eurovia SBL sa odohral v stredu vo Svite. Domáca Iskra nastúpila proti bratislavskému Interu. Basketbalisti odohrali zápas pred zaplnenou halou. V búrlivej atmosfére to boli domáci, ktorí hrali dopredu a od začiatku sa snažili strhnúť víťazstvo na svoju stranu.

Ilustračný obrázok k článku Basketbal, ktorý sa divákom páčil: Iskra aj Inter bojovali až do konca
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Iskra ťažila z lepšej obrany a doskokov, ktoré hosťom v tomto zápase veľmi nešli. V záverečných minútach hostia stiahli náskok a Sviťanom pár sekúnd pred koncom hrozilo, že dobre hodená trojka Interu ich oberie o cenné víťazstvo. Nekonečné dve záverečné minúty Iskra nakoniec zvládla a vrátila Interu prehru z úvodného kola Eurovia SBL.

Rudolf Jugo bol po zápase spokojný. „Chlapci boli dnes veľmi aktívni, v prvej polovici sme možno súperovi dovolili streliť viac bodov, ale v druhej časti sme veľmi dobre pracovali v defenzíve a preto si víťazstvo zaslúžime,” konštatoval domáci lodivod.

Po tesnej prehre ale rozčarovanie neskrýval tréner hostí, ktorý si myslí, že Inter vo Svite dobrý zápas neodohral. “Stále sme hľadali zostavu, ktorej by to aspoň trocha šlo, hlavne v obrane. Domáci nám v prvej polovici zápasu strelili veľa bodov. V druhom polčase sme obranu zagresívnili, domáci sa dostali z rytmu a mohli sme ešte v závere hru zdramatizovať. Dnes nám to ale prehrali doskoky,” pomenoval príčinu prehry tréner Interu František Rón.

Po 10. kole patrí Svitu 4. miesto v tabuľke s tromi prehrami. Pred Iskrou sú tímy s dvoma prehrami – Komárno, Prievidza a Inter. Už v sobotu sa bude vo Svite hrať basketbal opäť. Pod Tatry tentokrát pricestuje Karlovka. Inter nastúpi doma proti Prievidzi.

Iskra Svit – BK Inter Incheba Bratislava 94:90 (51:45)
Najviac bodov: Berkis a Jackson po 21, Smajlagič 17 – Bílik a Miloševič po 20, Sedmák 15

Iskra Svit - BK Inter Incheba Bratislava 94:90
34
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Iskra Svit - BK Inter Incheba Bratislava 94:90
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM