Tlačové správy

BELJAJEV vs. DANKO ?

Takto sa snaží vyhrotiť volebnú kampaň na post primátora Popradu jedna z uvedených strán. Stačí si prečítať kúpené články na bulvárnom internetovom portáli.

Ilustračný obrázok k článku BELJAJEV vs. DANKO ?
Zdroj: Dnes24.sk

Alexej B. sa stavia do pozície top favorita na víťazstvo, avšak v žiadnom relevantnom prieskume verejnej mienky sa mu nepodarilo výraznejšie presadiť.

Články a inzercie sa dajú kúpiť. Ale nielen to. Zdá sa, že aj jedna celoplošná televízia podľahla štrngajúcemu pozvaniu a na prekvapenie všetkých uskutočnila besedu s kandidátmi na primátora v prime time práve z Popradu! Mnohým krajským mestám sa tejto pozornosti nedostalo. To, že prenájom Aquacity údajne zaplatila jedna popradská fabrika, to je určite len náhoda. Názor voliča sa ale asi nedá kúpiť. Popradský volič totiž zrejme dokáže prekuknúť niektoré skutočnosti, ktoré sú oficiálne utajené.

Tajný kandidát Smeru SD

Tejto vládnej strane už dlhodobo v Poprade „ruže nekvitnú.“ Stačí si pozrieť výsledky, aké dosiahli kandidáti Smeru-SD napr. v posledných voľbách do VUC, alebo aj v komunálnych voľbách pred 4 rokmi. V porovnaní s mnohými inými okresmi ich voliči v Poprade neuspokojili. Táto strana však chce vládnuť, čiže mať na najvyššom poste svojho človeka. Má predsa mocenské ambície ako sa patrí – a nemôže sa jednoducho vzdať boja o post primátora mesta Poprad. Môže si súdny človek myslieť, že Smer SD v 50-tisícovom okresnom meste nenašiel žiadneho kandidáta a vzdáva sa boja o stoličku primátora? To vari nie. Takto naivní nie sme. Ak to nejde oficiálne, tak tiahne do boja potajomky. Alexej B. sa stal tzv. tajným kandidátom tejto strany vo voľbách. Nie je to žiadna novinka – aj v iných mestách to tak robia. Tento kandidát je pre stranu veľmi vítaný v tom, že je mimoriadne bohatý a môže si vo volebnej kampani dovoliť aj také veci, na ktoré by nestačila ani okresná stranícka pokladnica. Za peniaze sa dá kúpiť naozaj všeličo, ale až voliči ukážu, či aj primátorské kreslo…

Ďalšie nevýhody pána Alexeja

Kandidát na primátora býva v Bratislave na Devíne, víkendy trávi v obci Važec. Do Popradu sa prihlásil k trvalému pobytu len 4 mesiace pred komunálnymi voľbami. Akože „býva“ v jednom penzióne, ktorý vedie jeho syn. Poprad je však veľmi malé mesto na to, aby si ľudia nevšimli, že tento pán sa stal „Popradčanom“ iba v súvislosti s volebnou kampaňou pred komunálnymi voľbami. Ale nekrivdime mu. Pár krát v týždni sa privezie vrtuľníkom do jednej zo svojich fabrík, ktorú úspešne manažuje. Tá má sídlo v Poprade, takže jeho prepojenie s týmto mestom tu aké také je. Alexej B. je majiteľom alebo spolumajiteľom niekoľko desiatok rôznych firiem na Slovensku i v zahraničí. Na svojich stretnutiach s občanmi nikomu nepovedal, ako si predstavuje fungovanie popradskej samosprávy po jeho zvolení do funkcie primátora. Vzdá sa podnikania? Vzdá sa úspešného biznisu? Len preto, aby sa mohol 24 hodín denne venovať mestu bez nároku na plat, ako to proklamuje? To sotva. Mestu bude pravdepodobne riadiť niektorý z viceprimátorov alebo prednosta úradu – a pán biznis primátor len občas príde podpísať pripravenú poštu, rozhodnutia či  výmery.

Prognóza na záver

Keď sa to celé zhrnie, tak naozaj nemožno pána Alexeja s jeho ašpirovaním na 1. či 2. miesto v súboji kandidátov brať vážne. Pevná pozícia Antona D. vo všetkých predvolebných prieskumoch ukazuje, že ľudia nie sú spokojní so zmenou vo vedení mesta, ktorú zažili 4 roky. Zrejme si spomenuli na poriadok a disciplínu, ale aj ťah na bránu, ktorý bývalému primátorovi naozaj nemožno uprieť. Ľudia si pamätajú veľa, lebo sa toho aj veľa udialo. Ťažko preto veriť aj protikandidátom z popradského prostredia, ktorí pôsobili posledné 4 roky v pozícii primátora, viceprimátora či poslanca – a nepodarilo sa im presvedčiť o tom, že majú na viac, ako na prázdne reči.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM