Monika Vengrínová Rôzne

Bicykel miesto auta na ceste do práce? Takto chce mesto motivovať Popradčanov

S príchodom jari prichádza i chuť športovať. Preto ak ste ešte z pivnice nevytiahli bicykel, teraz je najlepšia príležitosť urobiť to. Vymeňte ho za auto na ceste do práce, namotivujte i svojich kolegov a vyhrajte v celonárodnej súťaži.

Ilustračný obrázok k článku Bicykel miesto auta na ceste do práce? Takto chce mesto motivovať Popradčanov
Zdroj: Dnes24.sk

„Po priaznivej odozve z minulého roka sa mesto Poprad opäť zapojilo do celonárodnej cyklistickej súťaže Do práce na bicykli. Jej zámerom je podporiť rozvoj cyklistickej dopravy, motivovať zamestnávateľov, aby vytvárali vo svojich sídlach podmienky pre bezpečné uloženie bicykla, priestor na prezlečenie vrátane sociálneho zariadenia a tiež aby prípadnými bonusmi motivovali zamestnancov k dochádzaniu do práce na bicykli namiesto motorového vozidla,“ vysvetlil hovorca miestnej samosprávy Marián Galajda s tým, že vyhlasovateľom súťaže a zároveň odborným garantom je národný cyklokoordinátor.

Súťaž je určená tímom zamestnancov z rovnakej firmy alebo inštitúcie, ktoré budú v období od 1. do 31. mája tohto roka dochádzať do práce na bicykli a budú si o tom zapisovať výsledky do registračného systému na webe mesta. Evidenciu vrátane označenia všetkých jázd aj voľných dní je potrebné evidovať denne, spätne je možná evidencia najneskôr do 5 dní. „Do súťaže sa môžu prihlásiť iba tímy, ktorých všetci členovia sú zamestnancami jednej firmy alebo inštitúcie so sídlom alebo pracoviskom v danom meste. Do súťaže sa nemôžu zapojiť jednotlivci alebo tímy, ktorých členovia sú z rôznych organizácií,“ ozrejmil hovorca.

Z jednej firmy môže pochádzať ľubovoľný počet tímov. Každý tím musí mať minimálne 2 členov, najviac však 4. Do súťaže sa započítavajú iba cesty do práce a z práce. Počítajú sa aj cesty cez víkend, ak išlo o dni, keď súťažiaci musel ísť do práce. Organizátori súťaže si vyhradzujú právo navštíviť účastníka súťaže na pracovisku s cieľom overenia jeho skutočnej existencie. „Každý súťažiaci má právo svoju účasť v súťaži kedykoľvek ukončiť nahlásením usporiadateľom a jeho kilometre budú zmazané aj v evidencii na internetovej stránke,“ dodal Galajda.

Súťažiace tímy sa môžu prihlásiť do 27.apríla. Po ukončení súťaže samospráva slávnostne vyhlási lokálnych víťazov počas podujatia VSE Cityrun, ktoré sa uskutoční 10.júna v Poprade. Vyhlasovateľ súťaže zorganizuje aj slávnostné vyhodnotenie na celonárodnej úrovni.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM