Ľubomír Hudačko Správy

Bilancia popradského letiska: Polepšilo si a plánuje aj dvojnásobok chartrových letov

Celkovo za rok 2023 zaznamenali 11 619 pohybov, teda príletov a odletov, čo je oproti roku 2022 nárast o približne 1 400 pohybov.

Ilustračný obrázok k článku Bilancia popradského letiska: Polepšilo si a plánuje aj dvojnásobok chartrových letov
Zdroj: TASR/Adriána Hudecová

Prevádzka letiska pod Tatrami neustále rastie a za minulý rok môžu odtiaľ konštatovať nárast takmer v každom smere v porovnaní s rokom 2022. Poprad-Tatry International Airport o tom informuje na sociálnej sieti.

„V pláne na rok 2023 bolo vybaviť 65-tisíc cestujúcich, no podarilo sa nám toto číslo prekonať, keďže sme zaznamenali zvýšenie o 28 % oproti roku 2022 a číslo sa zastavilo na 72 428 vybavených cestujúcich. Celkovo za rok 2023 sme zaznamenali 11 619 pohybov, teda príletov a odletov, čo je oproti roku 2022 nárast o približne 1 400 pohybov,“ priblížili z letiska.

V segmente súkromného letectva, bizzjetov, výcvikov a vyhliadkových letov bol minulý rok tiež priaznivý, pretože tu evidujeme medziročný nárast o viac ako 2-tisíc pohybov.

Očakávania pre tento rok priamo súvisia so snahou priniesť nové linky a taktiež obnoviť spojenia, ktoré boli ukončené kvôli pandémii.

„Preto sa chceme spolu so strategickými partnermi v regióne zamerať na linky, ktoré podporia “incoming” turistov, no zároveň je naším cieľom ponúknuť väčšiu rozmanitosť destinácií aj pre ľudí z regiónu,“ vysvetlili ďalej z letska.

Pre letnú sezónu plánujú v spolupráci s cestovnými kanceláriami viac ako 100 chartrových letov, čo je skoro dvojnásobok oproti minuloročnej sezóne.

Zdroj: Facebook.com/Noocharin Ostiwech
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM