Tlačové správy

BILINGVALISTI Z POPRADU MAJÚ ČASŤ MATURITY ZA SEBOU. TRI DNI MALI PÍSOMKY Z NEMECKÝCH PREDMETOV

Na rozdiel od väčšiny škôl na Slovensku, v bilingválnej slovensko-nemeckej bilingválnej sekcii Gymnázia na Ulici Dominika Tatarku v Poprade sa maturity už začali. Desiaty, trinásty a šestnásty február. To boli tri dni, počas ktorých triedy 5. E a 5. F písali maturitné písomky z nemeckých predmetov.

Ilustračný obrázok k článku BILINGVALISTI Z POPRADU MAJÚ ČASŤ MATURITY ZA SEBOU. TRI DNI MALI PÍSOMKY Z NEMECKÝCH PREDMETOV
5
Galéria
Zdroj: Spojená škola, Ul. Dominika Tatarku, Poprad

V piatok 9. 2. začínali geografiou alebo dejepisom (podľa toho, pre ktorý z predmetov sa rozhodli), v pondelok 13. 2. prišla na rad nemčina a záverečný deň, 16. 2., patril matematike.

Aké dojmy, skúsenosti a pocity mali maturanti v posledný deň nemeckých písomiek? Viacerí povedali, že toho veľa nenaspali, že na geografiu a dejepis by sa im zišlo viac času, že najväčší rešpekt majú pred matematikou, že čokoláda a oriešky sú najlepšie na dobitie energie… Po dopísaní maturitnej písomky z matematiky mnohí študenti konštatovali, že to bola najnáročnejši­a časť.

Zdroj: Spojená škola, Ul. Dominika Tatarku, Poprad

Každú z písomných prác budú v „bilingválkach“ hodnotiť dvaja nemeckí učitelia. Prvú opravu robí vyučujúci konkrétneho predmetu v danej triede, druhú opravu zabezpečuje ďalší učiteľ tohto predmetu.

V súlade s nemeckou legislatívou niektoré maturitné písomky prejdú aj treťou kontrolou. Vedúci nemeckej sekcie Bernhard Wimmer náhodne vyberie po šesť prác z každého predmetu a tie priamo v Nemecku opravuje nadriadený školský orgán. Výsledky hodnotenia písomiek sa študenti dozvedia v čase ústnych maturitných skúšok.

Zdroj: Spojená škola, Ul. Dominika Tatarku, Poprad

Námaha sa študentom „vyplatí“. Po piatich rokoch štúdia získajú totiž nielen slovenské, ale aj nemecké maturitné vysvedčenie, ktoré ich zrovnoprávňuje s nemeckými abiturientmi gymnázií.

Napriek náročným dňom mala väčšina oslovených piatakov úsmev na tvári, lebo „nie je dobré pripúšťať si stres, lepšie je dobre sa naladiť.“

Veríme, že dobrá nálada a optimizmus neopustí popradských bilingvalistov ani pri písomnej maturite zo slovenčiny, ktorá ich čaká 14. marca.

Zdroj: Spojená škola, Ul. Dominika Tatarku, Poprad

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Spojená škola, Ul. Dominika Tatarku, Poprad
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM