Peter Handzuš Rôzne

Bilingválna sekcia SŠUDT v Poprade mala prijímačky. Záujemcovia o štúdium prišli z celého Slovenska.

Bilingválna sekcia Spojenej školy na Ulici Dominika Tatarku v Poprade patrila vo štvrtok 26. marca k tým školám, v ktorých boli talentové skúšky. Záujemcovia o štúdium v školskom roku 2015/2016 totiž museli preukázať nielen svoje vedomosti zo slovenčiny a matematiky, ale aj talent na nemčinu.

Ilustračný obrázok k článku Bilingválna sekcia SŠUDT v Poprade mala prijímačky. Záujemcovia o štúdium prišli z celého Slovenska.
Zdroj: Dnes24.sk

Do budovy na Ulici mládeže od skorého rána mierili žiaci doslova z celého Slovenska. Sami alebo v sprievode rodičov prichádzali chlapci a dievčatá z Popradu, Spišskej Novej Vsi, Kežmarku či Lendaku. Privstať si museli tí záujemcovia o slovensko – nemecké štúdium, ktorí pricestovali z Dolného Kubína, Kysuckého Nového Mesta, Partizánskeho či zo Žiliny.

Podľa riaditeľa SŠUDT v Poprade Dušana Nebusa chce v bilingválnej sekcii tejto školy študovať stále viac študentov: „Prišlo 75 zo 79 prihlásených uchádzačov, čo je potvrdením stúpajúceho záujmu o takýto typ štúdia. Prijať môžeme 26 žiakov, spokojná bude teda približne tretina z tých, ktorí k nám dnes prišli. Ak sa potom u nás v stanovenej lehote nezapíšu, stráca rozhodnutie o ich prijatí platnosť.“

Riaditeľ školy zároveň potvrdil, že aj tento rok prišli do popradskej bilingválnej sekcie žiaci, ktorí boli veľmi dobre pripravení. Adepti prichádzajúci z 8. triedy, ktorí neboli úspešní, majú šancu uchádzať sa o štúdium v tejto škole aj na budúci školský rok.

Bilingválna sekcia SŠUDT v Poprade mala prijímačky. Záujemcovia o štúdium prišli
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM