Peter Handzuš Krimi

Blesk zranil 3 deti: Dievčatá upadli do bezvedomia, chlapca odhodila tlaková vlna

Vo Vysokých Tatrách blesk zranil až tri deti. Nehoda sa stala na turistickom chodníku asi desať minút od Štrbského Plesa. Sedemročného chlapca po zásahu blesku do stromu tlaková vlna odhodila, dve dievčatá ostali v krátkodobom bezvedomí.

Blesk udrel do neďalekého stromu a chlapca vo veku približne sedem rokov tlaková vlna odhodila, no neutrpel vážnejšie poranenia. Dve dievčatá vo veku 13 rokov boli krátko v bezvedomí.

Iba niekoľko desiatok metrov od miesta zásahu sa nachádzal náhodne člen THS – DZ, ktorý vykonával asistenciu pri pretekoch na horských bicykloch.

„Náš člen spolu s ostatnými turistami, ktorí neutrpeli žiadnu ujmu na zdraví, zranené deti vyšetril a uložil do stabilizovanej polohy a až do príchodu privolanej Rýchlej zdravotnej pomoci priamo na miesto nehody a Horskej záchrannej služby sledoval dôležité životné funkcie obidvoch postihnutých dievčat,“ píšu dobrovoľní záchranári na svojej FB stránke.

Po príchode horských záchranárov na miesto udalosti bolo už vážnejšie poranené dievča v rukách jednej z posádok Rýchlej zdravotnej pomoci. Druhému dievčaťu poskytli neodkladnú zdravotnú starostlivosť horskí záchranári.

Mladú turistku následne horskí záchranári terénnym autom doviezli k hotelu Kempinski, kde dievčinu odovzdali druhej posádke Rýchlej zdravotnej pomoci a spoločne s chlapcom ich odviezli na ďalšie vyšetrenia do zdravotníckeho zariadenia, informovala Horská záchranná služba.

Blesk zranil 3 deti: Dievčatá upadli do bezvedomia, chlapca odhodila tlaková vln
2
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM