Monika Vengrínová Iné športy

Blíži sa play off. Hokejbalisti dohrávajú posledné kolá základnej časti

Už len jedno kolo delí hráčov hokejbalovej ligy od play off. Ani v tom predposlednom chalani nenechali nič na náhodu a bojovali o postup. Už teraz je však jasné, že do vyraďovacej časti sa nedostane Outsiders.

Ilustračný obrázok k článku Blíži sa play off. Hokejbalisti dohrávajú posledné kolá základnej časti
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

O skvelé výkony, i napätie nebola núdza ani tento týždeň. Sedemnáste kolo odohralo Dinamo a Hooligans, Fanklub s Hk Storm, Hbc Sobota proti Hbk Veľká a napokon si zahrali chalani z Veterans a Outsiders. Vysoké rozdiely vo výsledkoch sa tentokrát v žiadnom zo zápasov nekonali.

Tri body pre Dinamo

Najtesnejším výsledkom skončil hneď prvý tohto týždňový zápas, keď Dinamo porazilo hráčov z Hooligans 6:5. Hoci hneď na začiatku sa do dvojgólového vedenia dostali Hooligans, v druhej tretine súper znížil. Po treťom góle však znova viedli Hooligans a prekonať ich Dinamo dokázalo až v poslednej časti zápasu, keď najskôr Teplický strelou od modrej vyrovnal a následne na to pridal ďalší gól Lipták. Skóre tak bolo ako na hojdačke a po ďalšom vyrovnávajúcom góle Hooligans, sa chvíľu na to opäť dostali do vedenia hráči Dinama. Šoltís však zmenil stav na 5:5, ktoré sa ale Hooligans udržať až do konca nepodarilo. Šiesty gól vsietil Paločko, ktorý napokon rozhodol o konečnom výsledku v prospech Dinama. To získalo tri body.

Fanklub opäť so smolou

Veľmi vyrovnaný zápas diváci videli aj medzi mužstvami Fanklub a Hk Storm, o ktorého výsledku rozhodli až záverečné sekundy. V prvej tretine padol len jeden gól, ktorým v presilovke potrestal Fanklub hráč Stormu Jaroš. I druhá tretina spočiatku patrila Stormu, keď po Pichnarčíkovom góle viedli už o dva góly. Vzápätí však Miškovič vsietil kontaktný gól a po chybe obrancov súpera Šoltés vyrovnal na 2:2. Krátko na to, dokonca Kavulič z dorážky poslal Fanklub do vedenia. Hk Storm však tridsať sekúnd pred koncom druhej tretiny stihlo vyrovnať po góle Pichnarčíka, ktorý skóroval do prázdnej brány. Tretiu tretinu oba tímy držali vyrovnaný stav, dvadsať sekúnd pred koncom však Rusnák vsietil víťazný gól Stormu. Výsledok potvrdil Bombar piatym gólom do prázdnej brány Fanklubu, ktorý skúšal zvrátiť stav v hre bez brankára. To sa mu už však nepodarilo.

„Zápas sme nehrali dobre. Od úvodu nás super zatlačil a nepúšťal nás takmer k ničomu. Využili hneď prvú presilovku a stále pokračovali v tlaku. V úvode druhej tretiny sme inkasovali zbytočný gól, no potom našťastie Stormáci poľavili a nám akcie začali vychádzať. Dokázali sme tak otočiť v náš prospech, ale na konci sme opäť inkasovali lacný gól. Tretia tretina lepšie vyšla Stormu, kým my sme hrali bojazlivo dopredu. Už niekoľko zápasov v jarnej časti sme mali smolu a i dnes po hlúpej chybe v obrane sme inkasovali rozhodujúci gól par sekúnd pred koncom,“ uvažuje Marek Alexa, brankár Fanklubu.

Hbc Sobota lepšia o tri góly

Dva zápasy s úplne rovnakým výsledkom odohrali chalani z Hbc Sobota proti Hbk Veľká a hráči Veterans proti Outsiders. V prvom derby proti sebe nastúpili nováčikovia ligy. Prevahu v zápase mala Sobota a to už od úvodu, kedy Jochman otvoril skóre. V prvej tretine stihla Sobota ešte jeden gól. Druhá tretina bola, čo sa gólov týka, vyrovnaná. Oba tímy do brány súpera vsietili zhodne po tri góly. Baran z tímu Hbc Sobota si už v polovici zápasu pripísal na svoje konto hattrick. Tretia tretina sa už len dohrávala a po jedinom góle v tejto časti zápasu uzavrela Sobota skóre na 6:3.

Do play off ide Veterans

Posledný tohto týždňový zápas bol dôležitý pre oba tímy, ktoré bojovali o miestenku v play off. Skóre otvoril Pavličko z Outsiders, krátko na to však Korvín vyrovnal a vzápätí sa tím dostal i do vedenia. Prvú tretinu uzatvárali Veteráni tretím gólom. Druhá časť zápasu bola na góly chudobná, kedy jediný, ale kontaktný sa podarilo vsietiť Ilkovičovi. Outsiders tak znížil na 2:3. Po vyrovnávajúcom góle sa však Outsideri stiahli dozadu, čo skúsenejší hráči Veterans dokonale využili a postupne svojmu súperovi uštedrili tri góly. Víťazstvom si tak poistili ôsme miesto v tabuľke i postup do play off. Outsiderov tak čaká posledný zápas sezóny.

hokejbal 17.kolo
40
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM