Peter Handzuš Iné športy

Snowboardisti v Tatrách ukážu top triky: Toľko profíkov pokope nikde inde neuvidíte!

Najväčšie snowboardové podujatie na Slovensku - Sony Xperia Snowboardfest – sa po prvý raz uskutoční vo Vysokých Tatrách. Trinásty ročník akcie, zaradenej do medzinárodného seriálu World Snowboard Tour, sa uskutoční 16. februára 2013 na Štrbskom Plese.

Ilustračný obrázok k článku Snowboardisti v Tatrách ukážu top triky: Toľko profíkov pokope nikde inde neuvidíte!
Zdroj: Dnes24.sk

Skúsený tím organizátorov predstaví tentoraz snowboardovú súťaž v disciplíne Big Air na zjazdovke Interski. „V minulosti sa Snowboardfest konal v Drienici a vlani na Donovaloch. Tentoraz sme sa dohodli s prevádzkovateľmi areálu na Štrbskom Plese. Som presvedčený, že tu nájdeme pre najprestížnejšiu slovenskú snowboardovú akciu, jazdcov aj divákov ideálne podmienky,“ povedal o novom mieste konania promotér akcie Jozef Murín z Boardcore Agency.

Zabojujú o 10 000 dolárov

Sony Xperia Snowboardfest 2013 v seriáli World Snowboard Tour zaradený do kategórie štvorhviezdičkových eventov, čo je záruka medzinárodnej kvality a svetovej úrovne.

V 50-člennom štartovom poli budú skvelí snowboardisti z viacerých krajín sveta, prémie sú vypísané vo výške 10 000 amerických dolárov. V súčasnosti prebieha na oficiálnej stránke podujatia www.snowboardfest.sk registrácia štartujúcich, na tejto adrese sú dostupné aj ďalšie informácie a aktuality o akcii.

Zastúpenie bude mať aj Slovensko

„Len raz za zimu stretnete na Slovensku takú koncentráciu profesionálnych jazdcov. Triky, ktoré vám predvedú naživo, môžete u nás inak vidieť akurát tak na videu alebo playstation,“ láka fanúšikov šialených skokov Jozef Murín.

Pripomína, že víťaz vlaňajšieho Snowboardfestu Jørn Simen Aabøe bol už tento rok pozvaný na najväčší snowboardový event sveta – Air and Style v Innsbrucku s dotáciou 100 000 dolárov… Slovenským želiezkom v ohni by mal byť Matej Matys, ktorý sa už prebojoval do širšej európskej špičky a na Štrbskom Plese bude obhajovať 6. miesto z vlaňajška.

Pre divákov je okrem špičkového športového a adrenalínového zážitku pripravený aj bohatý sprievodný program s muzikou a množstvom súťaží na zahriatie a pobavenie.

Poslední víťazi Sony Ericsson Snowboard Fest:

2012 (Snow Park Donovaly)

  1. Jørn Simen Aabøe (NOR)
  2. Aljosa Krivec (SLO)
  3. Mario Wagner (AUT)

2011 (Ski Resort Drienica)

  1. Björnström, Isak (SWE)
  2. Mobärg, Felix (SWE)
  3. Necas, Jan (CZE)

2010 (Ski Resort Drienica)

  1. Boyens, Alessandro (GER)
  2. Kuusisto, Aleksi (FIN)
  3. Janhonen, Timo (FIN)

2009 (Ski Resort Drienica)

  1. Boyens, Alessandro (GER)
  2. Pajak, Wojtek (POL)
  3. Janhonen, Timo (FIN)

2008 (Ski Resort Drienica)

  1. Boyens, Alessandro (GER)
  2. Pajak, Wojtek (POL)
  3. Vyroubal, Pavel (CZE)
Blíži sa snowboardový sviatok. Najlepší jazdci sa predstavia na Štrbskom Plese
8
Galéria
Blíži sa snowboardový sviatok. Najlepší jazdci sa predstavia na Štrbskom Plese
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM