Peter Handzuš Hokej

Bod za prehru v predĺžení pre HC LEV

Hokejisti HC Lev Poprad prehrali v zápase 25. kola Kontinentálnej hokejovej ligy na ľade kazašského tímu Barys Astana 1:2 po predĺžení. Zverenci trénera Radima Rulíka sa najbližšie v utorok 22. novembra predstavia v Petrohrade proti tamojšiemu SKA.

25. kolo KHL:
Barys Astana – HC Lev Poprad 2:1 pp (0:0, 0:1, 1:0 – 1:0)
Góly: 50. Dallman (Dous, Boyd), 61. Bochenski (Dous) – 25. Netík (ŠPIRKO, MIKÚŠ). Rozhodovali: Gašilov, Olenin – Petrov, Fatejev, vylúčenia: 3:2, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 3640 divákov.

zostavy:
Astana: Jeremejev – Dallman, Novopašin – Savčenko, Lakiza – Hutchinson, Junland – Kašpar, Bochenski, Kreps – Žailauov, Gavrilin, Puškarev – Dawes, Boyd, Krasnoslobodcev – Gratton, Poliščuk, Romanov.
HC Lev: Laco (Duba) – Klouček, Pilař, Lewis, Sigalet, Mihálik, Mezei – Bartečko, Nedorost, Nagy – Špirko, Mikúš, Netík – Chabada, Kristek, Huna – Frabricius, Lundberg, Sekáč – Novotný.

Domáci si vytvorili úvodný tlak, ale šanca Kašpara gólom neskončila. Pri strele útočníka domácich Krasnoslobodceva predviedol efektný zákrok lapačkou Lacou, ktorý neskôr na dvakrát zlikvidoval aj nájazd českého legionára Kašpara. Hostia sa mohli ujať vedenia v 13. minúte, ale Mikúš po nahrávke Netíka minul prázdnu bránku. V závere tretiny ešte Mezei stratil puk tesne pred vlastnou modrou čiarou, ale Laco nájazd domáceho Gavrilina zneškodnil.

V druhej tretine hostia potrestali neefektívnu koncovku Barysu. Po peknej akcii celého útoku a asistenciách Mikúša a Špirka otvoril skóre duelu Netík. Autor úvodného zásahu mohol zvýšiť v 29. minúte, ale bránku domácich z dobrej pozície prestrelil. Na druhej strane mal obrovskú možnosť na vyrovnanie Krepsa, ale Laco mu bravúrnym zákrokom zneškodnil „tutovku“. V 36. minúte sa po individuálnom prieniku dostal až pred bránku Popradu Puškarev, ale jeho zakončeniu chýbal dôraz.

Netík bol pri chuti aj v úvode poslednej časti hry, keď obkorčuľoval Jeremejevovu bránu a skúšal puk zasunúť popod jeho betón, ale neúspešne. Domáci mohli vyrovnať, ale Dawes namiesto nahrávky lepšie postavenému a nekrytému Boydovi, volil zakončenie, s ktorým si Laco poradil. V 50. minúte však už na svetelnej tabuli svietil výsledok 1:1. Cudzinecká légia v dresoch Astany zaúradovala, po kombinačnej akcii vystrelil Dallman a rozvlnil sieť. Už onedlho sa po chybnej rozohrávke dostal k puku Špirko, ale ležiaceho Jeremejeva neprekonal. Keď Laco v 58. minúte vyrazil vyrážačkou strelu Gavrilina spoza obranca Sigaleta, bolo jasné, že zápas speje do predĺženie. V nadstavenom čase už po 10 sekundách rozhodol o víťazovi americký center Bochenski, keď zužitkoval pas od kanadského spoluhráča Dawesa.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM