Peter Handzuš Rôzne

Bohatý program Dní mesta Vysoké Tatry. Spoznáme aj laureátov výročných cien

Po trojročnej pauze si Tatranci opäť zopakujú viacdenné oslavy, ktoré začali 9. marca a vyvrcholia Tatranským galavečerom 15. marca.

Ilustračný obrázok k článku Bohatý program Dní mesta Vysoké Tatry. Spoznáme aj laureátov výročných cien
Zdroj: Dnes24.sk

„Vždy to závisí od aktuálneho stavu financií, momentálne vďaka spolupráci s oblastnou organizáciou cestovného ruchu Región Vysoké Tatry sa nám darí rozšíriť ponuku kultúrno-spoločenského diania na území mesta,“ vysvetlil Ján Bendík, vedúci oddelenia kultúry a športu mesta Vysoké Tatry.

Úvodným podujatím bolo finále lyžiarskych pretekov O pohár primátora mesta Vysoké Tatry, ktoré sa uskutočnili 9. marca na svahu Interski na Štrbskom Plese. V piatok 11. marca sa môžu tešiť milovníci výtvarného umenia, na ďalšiu novú výstavu vo Vile Flóra v Starom Smokovci. „Vernisáž je plánovaná na 16.00 hodinu. Zatiaľ čo na hornom poschodí zotrvá celoročná výstava tak, ako sme to avizovali pri znovuotvorení mestskej výstavnej siene, na prízemí sa budú vystavovatelia meniť,“ povedal šéf tatranskej kultúry.

V pondelok 14. marca o 16.00 hodine v Sanatóriu Dr. Guhra v Tatranskej Polianke je prichystaná inaugurácia knihy pod názvom Michal Guhr – Lekár srdca a duše, ktorú v edícii Osobnosti Tatier vydáva domáce vydavateľstvo I&B z Tatranskej Lomnice a autorkou je Zuzana Kollárová.

Oslavy vyvrcholia 15. marca v Kongresovej sále Kúpeľov Nový Smokovec, kde odštartuje o 17.00 hodine už 11. ročník Tatranského galavečera, na ktorom si preberú ceny laureáti výročných cien mesta a taktiež bude do Športovej siene slávy uvedená ďalšia osobnosť. Hudobným hosťom večera bude skvelý tenor Titusz Tóbisz. „Rád by som upozornil, že všetky podujatia sú pre verejnosť prístupné a bezplatné,“ doplnil na záver Bendík.
(ija)

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM