Ľubomír Hudačko Správy

Bol viceprimátorom či poradcom Kancelárie prezidenta: Poprad má nového prednostu mesta

K 1.1.2023 sa funkcie ujal nový prednosta Mestského úradu v Poprade Adrián Kromka.

Ilustračný obrázok k článku Bol viceprimátorom či poradcom Kancelárie prezidenta: Poprad má nového prednostu mesta
Zdroj: Mesto Poprad

Kromka je absolventom Právnickej fakulty UPJŠ v Košiciach, štyrikrát tiež získal dôveru v komunálnych voľbách a niekoľko rokov pôsobil ako poslanec popradského mestského zastupiteľstva. Má 49 rokov a žije v Poprade – Spišskej Sobote. Mesto Poprad o tom informuje na svojej webstránke.

„Pôsobil dve volebné obdobia aj vo funkcii viceprimátora mesta Poprad a posledných sedem rokov bol zamestnancom Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR, najprv ako konzul SR v Krakove a neskôr ako riaditeľ Slovenského inštitútu vo Varšave,“ predstavila ho ďalej popradská radnica.

Pozná pomery a agendu

V minulosti bol aj externým poradcom Kancelárie prezidenta SR.

Štyrikrát tiež získal dôveru v komunálnych voľbách a niekoľko rokov pôsobil ako poslanec popradského mestského zastupiteľstva.

„Pán Kromka veľmi dobre pozná pomery na mestskom úrade a agendu mesta. Poznám ho ako zodpovedného a pracovitého človeka a verím, že svoje schopnosti naplno zužitkuje v prospech mesta Poprad. Chcem sa tiež poďakovať predchodkyni Oľge Netočnej, ktorá pracovala vo funkcii prednostky mestského úradu 16 rokov a odviedla poctivú a kvalitnú prácu,“ povedal primátor Anton Danko.

„Chcem využiť moje vedomosti a skúsenosti z oblasti samosprávy, práva i diplomacie na to, aby som mohol manažovať mestský úrad v súlade s požiadavkami doby, v ktorej žijeme. Sme tu silný, odborný tím pod vedením skúseného primátora a plnenie našich úloh na úrade považujem za poslanie a službu obyvateľom nášho mesta,“ dodal nový prednosta Adrián Kromka.

Viac správ z Popradu a okolia:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM