Peter Handzuš Hokej

Brankár Melicherčík po druhom zápase v Třinci: Ako záchranca sa necítim

Do úlohy spasiteľa pasujú slovenského brankára Sparty Praha Marcela Melicherčíka. Vždy, keď je najhoršie ho povolajú do akcie a on svojimi výkonmi mužstvo zachraňuje.

Ilustračný obrázok k článku Brankár Melicherčík po druhom zápase v Třinci: Ako záchranca sa necítim
Foto: Dominika Handzušová

Stalo sa tak aj v druhom štvrťfinále play off českej hokejovej extraligy v Třinci, v ktorom Spartu priviedol k víťazstvu 4:3 po nájazdoch, v ktorých ani raz neinkasoval.

„Ale ja sa ako nejaký záchranca necítim,“ vyjadril sa pre český Sport Marcel Melicherčík, ktorý prišiel do Sparty z HK Poprad. V nej ťahal mužstvo z problémov po odchode brankára Michala Neuvirtha späť do NHL a teraz stojí pred ním výzva v play off. V Třinci nahradil v druhom zápase zranenú jednotku Marka Pinca (otras mozgu) a určite bude stáť v bránke aj v dvoch domácich zápasoch.

Marcel sa teší na zápasy v Prahe

„Pred vlastnými fanúšikmi to bude pre mňa veľký zážitok. Chcem si to vychutnať a nie sa nejako zbytočne stresovať,“ povedal Melicherčík po pondelňajšom tréningu. V Třinci sa proti nemu nepresadil ani strelecký „démon“ Martin Růžička, ktorý nebodoval po štrnástich produktívnych večeroch v rade a neuspel ani v samostatnom nájazde.

„Môžem sa spoľahnúť na chlapcov pred sebou. V Třinci som vliezol do bránky a päť minút na mňa nešiel žiadny puk. Pokiaľ budeme v obrane takto hrať stále, potom sa nemáme čoho báť,“ zdôraznil Melicherčík, ktorý inkasoval tri góly, všetky ale po tečovaných strelách, z toho raz od vlastného obrancu.

Na nájazdy si podľa vlastných slov verí. „Jednoducho si predstavujem, ako by to bolo v hre. Nenechávam sa rozhodiť tlakom okamihu.“

Má dôveru spoluhráčov

Výkon Marcela Melicherčíka vyzdvihol aj spoluhráč z obrany Radek Philipp. „Môžeme sa o Marcela oprieť, svoju úlohu zvládol výborne.“

Sparta sa po dvoch zápasoch v Třinci vrátila domov za stavu 1:1 na zápasy a už v utorok večer sa vo svojom stánku v Holešoviciach aj s prispením „záchranára“ menom Marcel Melicherčík, pokúsi sériu nakloniť na svoju stranu.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM