Peter Handzuš Hokej

Brejčák a Svitana v Košiciach, trénovať ich bude Rulík

Spod Tatier odchádza do Košíc útočník Patrik Svitana a obranca Daniel Brejčák. Novým kormidelníkom košického klubu sa stal vo štvrtok Čech Radim Rulík, ktorý vo funkcii hlavného trénera nahradí Miroslava Ihnačáka.

Do metropoly východu prichádza z tímu Kontinentálnej hokejovej ligy HC Lev Poprad a jeho asistentom bude i naďalej Pavol Zůbek.

„S Radimom Rulíkom sme sa dohodli na ročnom kontrakte. Našim cieľom je budovať nové mužstvo zložené z mladej a strednej generácie a jeho meno je garanciou napĺňania tejto vytýčenej filozofie, ktorú sme v klube prijali,“ uviedol generálny manažér HC Košice Juraj Bakoš.

Rulík sa premiérovo v pozícii hlavného kouča predstavil na lavičke Karlových Varov v sezóne 2004/2005, kde súčasne pôsobil ako asistent Vladimíra Růžičku pri českej reprezentácii, s ktorou získal titul majstra sveta vo Viedni. O rok neskôr pôsobil ako asistent trénera v Plzni a bol hlavným trénerom českého výberu do 20 rokov. Ďalšími jeho zastávkami v roli hlavného trénera boli Znojmo, Chomutov, Sparta Praha a v sezóne 2011/2012 i spomínaný HC Lev Poprad.

Klub zároveň prezentoval aj štyri nové posily, ktorými sú útočníci Richard a Róbert Hunovci (obaja Žilina). „Oceliarom“ sa na dva roky upísali i dvaja talentovaní popradskí odchovanci, obranca Daniel Brejčák a útočník Patrik Svitana. Novému trénerovi budú k dispozícii už na začiatok letnej prípravy (14. mája).

Širší káder HC Košice na letnú prípravu:

brankári: Alexandr Hylák, Dominik Riečický, Tomáš Halász

obrancovia: Michal Šeda, Radek Deyl, Michal Novák, Marek Kolba, Martin Chovan, Martin Gajdoš, Milan Takáč, Miroslav Macejko, Peter Slimák, Ľubomír Buraľ, Daniel Brejčák

útočníci: Gabriel Spilar, Richard Jenčík, Marcel Haščák, Dušan Pašek, Samuel Mlynarovič, Marcel Baláž, Ondrej Gmitter, Matúš Chovan, Erik Piatak, Oliver Jokel, Igor Halás, Marek Nagy, Matej Hinďoš, Richard Huna, Róbert Huna, Patrik Svitana

Poprad24/tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM