Ľubomír Hudačko Rôzne

Britské veľvyslanectvo si vybralo Poprad na realizáciu zaujímavého nápadu: Čo sa v našom meste udeje?

Britské veľvyslenectvo zacielilo na Poprad. V našom meste sa zrealizuje zaujímavý nápad. Čo u nás vlastne zažijeme?

Ilustračný obrázok k článku Britské veľvyslanectvo si vybralo Poprad na realizáciu zaujímavého nápadu: Čo sa v našom meste udeje?
Zdroj: TASR

V snahe spropagovať výučbu anglického jazyka ako aj možnosti užšej spolupráce medzi Veľkou Britániou a regiónom východného Slovenska, začína britské veľvyslanectvo tento týždeň sériu pod názvom „British Days“ a to konkrétne v Poprade a v Prešove.

S primátorom Popradu pripravili seminár

„Britské dni začínajú dnes v Poprade, a to príhovorom veľvyslanca Andyho Gartha o dôležitosti angličtiny v dnešnom svete. Angličtina je nielen jazykom biznisu, ale aj jazykom kultúry, zábavného priemyslu a internetu. Jej dôležitosť na globálnom trhu práce je nespochybniteľná a jej štúdium otvára nové možnosti,“ zdôraznila tlačová hovorkyňa veľvyslanectva Monika Holečková.

S prezentáciami sa študentom posledných ročníkov základných a stredných škôl predstavia British Council, British International School Bratislava, Interstudy, Canterbury Christ Church University a EF jazykové pobyty. Pre zástupcov miestnych a regionálnych samospráv organizátori spolu s primátorom mesta Poprad Jozefom Švagerkom pripravili seminár na tému Efektívna verejná správa, o čerpaní štrukturálnych a investičných fondov Európskej únie vo verejnej správe.

Británia môže regiónu pomôcť

„Cieľom spoločnej diskusie bude zistiť oblasti možnej spolupráce v obchode, vzdelávaní a kultúre. Británia môže so svojimi skúsenosťami regiónu pomôcť pri čerpaní európskych fondov, pri posilňovaní efektívnosti vo verejnej správe, ale aj v oblasti cestovného ruchu,“ doplnila Holečková

Ako dodala, s prezentáciami vystúpia zástupcovia sekcie európskych programov Ministerstva vnútra SR, poradenskej spoločnosti Centire a spoločnosti Ernst and Young. Britský veľvyslanec navštívi v poobedňajších hodinách aj historickú Spišskú Sobotu, kde si pre neho študenti miestnych škôl pripravili kultúrny program. Deti, ktoré uspeli v súťaži „Jazykový kvet“, sa predstavia ukážkami z anglickej drámy. „S týmto programom navštívime o deň neskôr 1. októbra s veľvyslancom aj mesto Prešov,“ uzavrela Holečková.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM