Monika Vengrínová Kultúra

Bruise zo skupiny OSB skúša šťastie v anglickom talente. Jeho tanečný život je plný úspechov

Mladý úspešný tanečník so svojou skupinou Old School Brothers vyhral prvú slovenskú talentovú šou, v nemeckej sa dostal až do finále a v anglickom talente má za sebou prvý kasting. Ukázal sa i v Poprade a tak sme si ho nenechali ujsť.

Ilustračný obrázok k článku Bruise zo skupiny OSB skúša šťastie v anglickom talente. Jeho tanečný život je plný úspechov
Foto: Radoslav Dudáš / Zdroj: Dnes24.sk

Ponuky sa hrnú, tanec ich dokáže uživiť

Miroslav Žilka alias Bruise tancuje viac ako pätnásť rokov, tie posledné štyri si však užíva v žiare reflektorov. Po víťazstve v šou Slovensko má talent v roku 2008 sa tanečnej skupine Old School Brothers ponuky len tak sypú. „Od talentu sa zmenil predovšetkým fakt, že dnes sa všetci živíme tancom. Ja osobne som tancoval profesionálne aj predtým, ale teraz je to iné. Už nemusíme ponuky naháňať, prichádzajú samé,“ teší sa Miroslav, ktorému prezývka Bruise už prischla.

Najmä po účasti v nemeckom talente dostáva tanečník čoraz viac ponúk i v zahraničí. Absolvoval vystúpenia v Nemecku, Švajčiarsku, či Rakúsku. So skupinou vystúpil i na Olympijských hrách v Londýne v minulom roku. „Najnovšie som absolvoval prvý kasting v šou Británia má talent a teraz čakám na rozhodnutie, či ma pozvú pred porotu do divadla. A ak to pôjde tak, ako v Nemecku, tak sa poteším,“ prezrádza novinky svojho pracovného života tanečník.

Aj po tridsiatke stále na sebe maká

Okrem vystúpení a účasti v talentových šou sa však Bruise venuje aj mladej generácii a v nitrianskej tanečnej škole učí tancovať deti. Stále tiež samozrejme trénuje so svojou skupinou. „Makáme na sebe, neustále vymýšľame niečo nové, aby sme mohli ďalej fungovať. Beháme, kade-tade, je toho veľa, naozaj sa nenudíme. Už však nie sme najmladší, všetci máme cez tridsať rokov, ale chceme to ťahať kým sa dá, naozaj sa z toho tešíme,“ priznáva Miro.

Skupina Old School Brothers spolu funguje už mnoho rokov, zostava sa však od účinkovania a víťazstva v prvej talentovej šou trochu zmenila. Z piatich chalanov a jedného dievčaťa ostali ako stálice traja muži, ženy sú takisto tri. Ich tanečný štýl sa však nezmenil. „Mne sa vždy páčili takéto štýly tanca, fascinovalo ma to, lebo to nebolo také obyčajné. Mama ma nikdy neposielala do ľudovej školy, vedela, že by ma to zrejme nebavilo. Vždy som robil niečo iné. Boli sme partia chalanov, trénerov sme nemali a tak sme trénovali sami v kulturákoch. Postupne to prešlo do vyššieho levelu a dnes sme tu,“ uzatvára príjemný rozhovor rovnako príjemný tanečník.

Bruise zo skupiny OSB skúša šťastie v anglickom talente. Jeho tanečný život je p
3
Galéria
Foto: Radoslav Dudáš / Zdroj: Dnes24.sk
Bruise zo skupiny OSB skúša šťastie v anglickom talente. Jeho tanečný život je p
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM