Monika Vengrínová Hokej

Bude sa hrať v Poprade znovu KHL? Aha, s akou ponukou vyrukovalo naše mesto!

Po tom, ako ozbrojení proruskí separatisti podpálili hokejový štadión v Donecku na Ukrajine, hrozí klubu Donbass Doneck, že do ďalšej sezóny KHL nebudú môcť nastúpiť. Mesto Poprad preto klubu ponúka možnosť odohrať sezónu na našom zimnom štadióne.

Ilustračný obrázok k článku Bude sa hrať v Poprade znovu KHL? Aha, s akou ponukou vyrukovalo naše mesto!

„Myslím si, že je našou povinnosťou kvôli situácii na Ukrajine, pomôcť Donecku, ktoré je rovnako ako my, hokejovým mestom. Už prebehli rokovania medzi nimi a Bratislavou a rovnako i Minskom a dnes odíde aj od nás oficiálny mail s ponukou, o ktorej už šéf Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) Dmitry Kurbatov vie,“ povedal Anton Danko, primátor mesta Poprad.

Danko očakáva odpoveď z doneckého klubu zhruba do týždňa, kedy by sa mali rozhodnúť, či si náš popradský štadión prídu pozrieť, aby tu mohli odohrať celú sezónu. Podľa jeho slov by tu totiž na rozdiel od Bratislavy a Minsku, kde majú domáce kluby KHL, fanúšikovia vytvorili ukrajinskému klubu domácku atmosféru. „Určite by tu bol vypredaný štadión a myslím si, že by to uvítali všetci diváci a najmä turistický ruch a letisko,“ uviedol primátor. Mesto by sa tento raz do financovania klubu nezapojilo, ponuka smeruje čisto len na prenájom štadióna a to za symbolické jedno euro bez energií.

Mail pre riaditeľa KHL

V maile, ktorý primátor Danko adresuje novému riaditeľovi KHL Kurbatovovi, sa uvádza: "Obraciam sa na Vás s ponukou, ako preklenúť neľahkú situáciu, ktorá vznikla na Ukrajine. V snahe pomôcť udržať a zachovať tím Donbass Doneck v jednej z najlepších súťaží sveta Vám ponúkam možnosť v sezóne 2014/15 vytvoriť tomuto klubu domáce prostredie v našom meste. Sme pripravení poskytnúť klubu Donbass Doneck Zimný štadión mesta Poprad do prenájmu na celú sezónu za symbolické jedno euro plus cenu za energie“.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM