Martin Sýkora Hokej

Budeme biť konkurenciu ako sa patrí? Kamzíci absolvovali boxerský tréning!

Popradskí hokejisti sa pripravujú na nadchádzajúcu sezónu. Trojtýždňovú fyzickú makačku si spestrili špeciálnym tréningom zameraným na kickbox.

Ilustračný obrázok k článku Budeme biť konkurenciu ako sa patrí? Kamzíci absolvovali boxerský tréning!
Foto: Martin Sýkora

Náročná fyzická príprava

Drina, drina a ešte raz drina. To charakterizuje tvrdú letnú prípravu asi každého športovca. Popradskí hokejisti si spestrili naháňanie kondičky a sily tréningom kickboxu. „Chlapci tu záťaž dostanú, i keď si to možno neuvedomujú. Je to príjemná zmena po trojtýždňovom cykle. Idú naplno a únavu vnímajú menej. Je tu veľa koordinačných cvičení, ktoré sa pri hokeji dajú zužitkovať,“ povedal tréner HK Poprad Roman Stantien, ktorý pozorným okom sledoval tréning svojich zverencov, potiacich sa v telocvični pre úpolové športy udo Clubu Katsudo Poprad ECC Jozefa Lenčéša.

Chlapci nie sú až takí „drevení“

Popri mladých chlapcoch sa nestratil ani najstarší člen popradskej bojovej zostavy a minuloročný kapitán Štefan Fabian, ktorý letných príprav už absolvoval neúrekom. „Veľmi ma to baví a cítim som sa v tejto pozícii veľmi dobre. Mám rád, keď sa zapájajú do prípravy aj športové činnosti v podobe futbalu, basketbalu ale aj kickboxu. Predsa je to všestranné rozvíjanie športovca a to je veľmi dôležitém,“ konštatoval Fabo, sledujúc trénera kickboxerov Zdena Fedora, odborníka na bojové športy na slovo vzatého. „Je to pre mňa iné, ale som milo prekvapený, že chalani nie sú tak drevení, ako som si pôvodne myslel. Sú veľmi zanietení. Tréning slúži na koordináciu a na bedrovú pohyblivosť. Dúfam, že zajtra budú spokojní a bez bolestí,“ dodal s úsmevom Fedor. Zdanlivo nehokejové aktivity zabudoval tréner Stantien aj do ďalšej fázy letnej prípravy. „Chceme si dať ešte nejaký futbal s okolitou dedinkou, pridáme pohyb v piesku, máme čosi ešte pripravené,“ ozrejmil popradský lodivod.

Tréning HK Poprad kickbox 06/2018
9
Galéria
Foto: Martin Sýkora

Káder hotový, teším sa na Maďarov

Hokejisti HK Poprad sú už takmer kompletní. Súpiska sa rýchlo zaplnila, otázny je už len jeden post. „Suchá príprava je jedna vec a uvidíme, ako to bude vyzerať na ľade. Káder už máme v podstate vyselektovaný. Pracujeme ešte na jednom obrancovi. Šancu dostanú aj naši mladí chlapci,“ vysvetlil Stantien, ktorý privítal nadchádzajúcu dvojnásobnú maďarskú účasť v slovenskej najvyššej hokejovej súťaži. „Môže to byť dobrá zmena. Je tam veľa naturalizovaných Kanaďanov, ktorí majú svoju kvalitu a hokej hrať vedia. Veď kanadskí hokejisti v slovenských družstvách hrali prím,“ konštatoval tréner. S rovnakým očakávaním od novinky sa stretol aj postoj piliera popradskej defenzívy. „Beriem to pozitívne, treba tomu dať šancu. Netreba všetko hneď zatracovať,“ uzavrel Fabian, ktorý sa spolu so spoluhráčmi už tešia na ľad.

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM