Rôzne

Budú k nám prúdiť davy Talianov? V TOMTO je náš región pre nich zaujímavý

Nedávna návšteva Popradčanov v talianskom mestečku Bassano del Grappa má svoje pokračovanie. Do nášho regiónu zavítala talianska delegácia, ktorá v našom regióne vidí veľký potenciál. V čom sme popredu oproti Taliansku?

Ilustračný obrázok k článku Budú k nám prúdiť davy Talianov? V TOMTO je náš región pre nich zaujímavý
Zdroj: TASR

„Vo vašom regióne vidím veľký potenciál pre rozvoj cestovného ruchu, je tu čistá príroda a hory, ktorými som očarený,“ uviedol Luca Calzolari z Horského klubu Alpina Italiano.  

Konkrétne možnosti spolupráce vidí vo vytvorení špecifických balíkov ponúk pre talianskych návštevníkov, ktorí by na Slovensko mohli priletieť na popradské letisko a potom sa prepravovať napríklad elektrickým vláčikom. Veľmi zaujímavé sú podľa neho aj nedotknuté národné parky a kúpeľný cestovný ruch. „V tom ste oveľa viac popredu oproti Taliansku, a to nielen v liečebných, ale aj wellness a zároveň relaxačných a zážitkových pobytoch,“ konštatoval Calzolari.

Zároveň ocenil veľkú hrdosť Popradčanov na tento región, s ktorou sa všade stretával a považuje ju za dobrú stimuláciu, aby sa Tatry viac propagovali. Talianska delegácia sa stretla s viacerými zástupcami cestovného ruchu v regióne, okrem iných aj s primátorom Popradu Jozefom Švagerkom.

„Pred dvoma mesiacmi sme začali spoluprácu a už sa ukazujú konkrétne kroky. Pre mňa je najväčším poznaním to, že pre Taliansko je zaujímavý kúpeľný a relaxačný cestovný ruch. Mesto Poprad by malo byť takým základným táborom pre celý región, kde by návštevníci prišli a vracali sa, a odtiaľ vyrážali do Tatier, Pienin či Slovenského raja. Našli tu kultúru, šport, oddych. Toto je cesta, ktorou sa chceme uberať,“ uviedol na margo rokovania primátor Popradu.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM