Webnoviny - Rôzne

Búrky z tepla narobili na Spiši problémy

Napriek avizovaným extrémnym teplotám, ktoré mali na Spiši v polohách nad 600 m n.m. dosiahnuť 30 až 32 stupňov Celzia, v Poprade dnes popoludní vystúpila teplota maximálne na 29,4 stupňa. Ďalšiemu zvyšovaniu teploty zabránili búrky.

Tie narobili starosti hasičom v Kežmarku a Spišskej Novej Vsi. Podľa informácií z operačného strediska kežmarských hasičov, v Ľubici zasiahol blesk stožiar elektrického vedenia. Roztrhnuté drôty spadli na strechu domu. Našťastie pri tejto udalosti nebol nikto zranený. Kežmarskí hasiči zabezpečili miesto nehody a privolali energetikov, ktorí začali s odstraňovaním poruchy.

Viaceré obce trápia búrky a prívalové dažde

Silnú prietrž mračien zažívajú v týchto chvíľach obyvatelia viacerých obcí na Spiši. „Asi jeden a polhodinový dážď spôsobil, že sa z brehov vylial Tomášovský potok. Teraz sa už voda vrátila späť do koryta, ale zostalo nám veľa zaplavených pivníc,“ uviedla pre SITA starostka obce Spišské Tomášovce Zuzana Nebusová.

Podobná situácia je aj v obci Letanovce a Smižany. Hoci v Smižanoch sa zatiaľ potoky nevyliali, výrazne sa zdvihla hladina spodnej vody, takže voda sa objavila vo viacerých pivniciach rodinných domov. V postihnutých obciach už zasahujú hasiči, ktorí pomáhajú pri vyťahovaní vody zo zaplavených pivníc.

Búrka a silné prívalové dažde, miestami spojené aj s krupobitím, spôsobili problémy v Spišskej Novej Vsi. Voda tu zaplavila kotolňu jedného z hotelov. Privolaní hasiči odčerpali vodu z kotolne.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM