Martin Sýkora Basketbal

Čajky si pod Tatrami vyďobkali vysoké víťazstvo: Popradu však patrí pochvala

V Poprade sa dohrávalo deviate kolo najvyššej slovenskej basketbalovej súťaže. Domáce dievčatá privítali favorizované Piešťanské Čajky, ktoré chceli prekvapiť.

Zdroj: Dnes24.sk

Vyrovnaný prvý polčas

Na papieri bolo jasné už pred zápasom – Piešťany vysoko zdolajú Poprad. Na palubovke to však od úvodu vyzeralo úplne inak. Mladé podtatranské basketbalistky zaskočili súpera veľkou bojovnosťou a na prekvapenie mnohým držali s favoritom krok. O výsledku totiž nebolo rozhodnuté ani v polčasovej prestávke. „Mali sme veľmi dobrý prvý polčas a boli sme vyrovnaným súperom,“ uviedla trénerka BAM Poprad Tatiana Gallová. Kormidelník čajok uznal kvalitu mladého popradského kolektívu. „Chcem vyzdvihnúť výkon Popradčaniek – klobúk dolu. Robili nám problémy a hrali dobre, s energiou a v niektorých situáciách nás aj predčili. Ide o bojovnosť a usilovnosť a odohrali výborný prvý polčas, kde nám robili veľké problémy,“ povedal tréner Piešťan Richard Kucsa. 12-bodový rozdiel mohol byť v polčasovej prestávke ešte menší, nebyť rozhodnutí, ktoré dvíhali divákov zo sedadiel. „Bohužiaľ, zišiel by sa väčší cit pre hru v niektorých situáciách, čo dosť ovplyvnilo zápas. Hovorí o tom veľký nepomer v trestných hodoch,“ dodala popradská trénerka.

BAM Poprad - Piešťanské čajky
76
Galéria
Foto: Peter Handzuš

Piešťany dokázali kvalitu

Poprad ukazuje progres, rovnako aj to, že ešte nedokáže udržať vysoké tempo počas celého zápasu. Svedčí o tom vstup do tretej štvrtiny, kedy sa BAM dostal na dostrel čajkám, čo však bolo zo strany hostiteliek všetko. „Keď sme prišli do druhého polčasu, tak sme sa chytili a aj sme sa držali. Potom nám ušiel jeden moment v tretej štvrtine, natiahlo sa skóre a to už je ťažko dobiehať s takýmto mladým tímom. Ale boli sme dlho vyrovnaným súperom a to je dobrá vizitka pre náš klub,“ hodnotila Gallová. Naopak tréner Piešťan napriek jednoznačnému víťazstvu, ktoré sa vyšplhalo na úroveň 33 bodov, neskrýval nespokojnosť s niektorými zverenkyňami. „Očakávalo sa, že potvrdíme úlohu favorita. Chcem pogratulovať niektorým mojim hráčkam k výkonu za to, že si to odmakali a naplnili očakávania. Vôbec nie som spokojný s niektorými hráčkami a s tým, ako sa prezentujú. Máme možno teraz nejaké bláznivé obdobie, ale budeme pracovať ďalej na tom, aby sme naplnili očakávania,“ uzavrel Kucsa. Poprad najbližšie na domácej palubovke ďalšieho favorita – silný Ružomberok.

BAM Poprad – Piešťanské Čajky 42:75 (24:36)
Najviac bodov: Filičková 14, Rusiňáková 12, Havranová 8 – Thompsonová 22, Lubinová 20, Matejčíková 12.

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM