Simona Ivančáková Rôzne

Čaká nás výnimočný víkend: Tipy z Popradu, pri ktorých vianočný stres vyfučí z hlavy ako nič!

Advent je tu a predvianočný zhon sa stupňuje. Cítiť to aj v našom meste, avšak Popradčania nemusia mať hlavy v smútku. Vďaka akciám, ktoré sa chystajú v Poprade, hravo zatočia so stresom. Aj tu sa môžu odreagovať.

Ilustračný obrázok k článku Čaká nás výnimočný víkend: Tipy z Popradu, pri ktorých vianočný stres vyfučí z hlavy ako nič!
Zdroj: TASR

MATERSKÁ KAPUSTNICA

18. decembra 2015, o 14:00 hod., Divadelná sála Spišská Sobota

Akcia určená predovšetkým pre všetky mamičky s deťmi. Okrem chutnej kapustnice bude počas dňa k dispozícií aj občerstvenie. Deti sa môžu tešiť na bábkové vystúpenie či na vystúpenie Paci Pac.

VIANOČNÉ KAPRE VO FONTÁNE

18. – 20.decembra 2015, o 10:00 hod., Námestie sv. Egídia

Ako už v Poprade býva zvykom, tak ani tohto roku nemôže chýbať predaj vianočných kaprov a stromčekov priamo v centre mesta. Pre najmenších ide priam o divadelné predstavenie, keď vidia, ako vyťahujú kapra z fontány na námestí. Zavítajte aj vy na popradské námestie, aby ste videli ako sa lovia živé kapre, ktoré neskôr spestria váš štedrovečerný stôl.

OTVOR SVOJE SRDCE

18. – 20. decembra 2015, popradské kostoly

Priblížiť vianočnú atmosféru a navodiť pokoj v duši sa mesto Poprad rozhodlo aj prostredníctvom vianočných koncertov v kostoloch. V Gréckokatolíckom chráme sv. Petra a Pavla sa koncert začne v piatok o 18:00 hod., V Evanjelickom kostole a. v., v Strážoch pod Tatrami o 19:00. V sobotu sa predstavenie uskutoční v Kostole sv. Cyrila a Metoda o 18:00 hod., v Konkatedrále Sedembolestnej Panny Márie od 19:30 hodiny. Ráno od 9:00 hod. sa vystúpenie bude konať v Kostole sv. Juraja v Spišskej Sobote a program vyvrcholí o 11:00 hodine v Evanjelický kostol a. v. v Poprade.

BASKETBAL BAM POPRAD – BK ŠKP 08 B. BYSTRICA

20. decembra 2015, o 12:00 hod., ZŠ Komenského

Príďte podporiť svojimi hlasivkami mladšie žiačky z BAM Poprad, ktoré sa predstavia v telocvični na ZŠ Komenského v Poprade. Dievčatá si zmerajú sily so svojimi rovesníčkami z Banskej Bystrice.

VIANOČNÁ TVORIVÁ DIELŇA

20. decembra 2015, o 10:00 hod, Dom kultúry

V nedeľu sa bude konať tvorivá dielňa pre všetky šikovné popradské deti. Pod vedením skúsenej Marianny Ďurasovej deti pripravia množstvo zaujímavých a kreatívnych diel. Okrem dobrej nálady si so sebou prineste aj pastelky, fixky a nožnice.

MALÁ DETSKÁ BURZA HRAČIEK A DETSKÝCH KNÍH

20. decembra 2015, o 10:00 hod., Dom kultúry

Chceš si vymeniť svoje hračky za iné? Máš už prečítané všetky svoje rozprávkové knihy a chcel by si iné? Ak áno, tak zavítaj na detskú verejnú burzu určenú pre všetky deti a ich rodičov.

VIANOCE POD TATRAMI

20. decembra 2015, o 14:00 hod., Dom kultúry

V nedeľu si nenechajte ujsť kultúrny program, ktorý sa bude dotýkať blížiacich sa sviatkov. Vianočné pásmo s tradičnými koledami, vianočnými spevmi, betlehemom a príchodom troch kráľov k jasličkám počas tónov najznámejšej vianočnej piesne Tichá noc, svätá noc a živý betlehem v podaní DFS z regiónu.

POSOLSTVO VIANOC

20. decembra 2015, o 15:00 hod., Evanjelický kostol Poprad-Veľká

Koncert veľčianskych cirkevných spevokolov a žiakov Základnej školy s materskou školou v Poprade – Veľkej. Čaká vás aj netradičný program „Vianoce maľované pieskom.“ Nenechajte si ujsť XVIII. ročník vianočného koncertu.

ROZPRÁVKOLAND

20. decembra, o 17:00 hod., Aréna Poprad

Najväčšia hudobná šou pre deti a celé rodiny zavíta pod Tatry. Šmolkovia prídu do Popradu, aby potešili obyvateľov mesta. Užijete si Pandu Vandu, Kiki a Rikiho a tešiť sa môžete aj na minidiskotéku.

IV. ADVENTNÝ KONCERT

20. decembra 2015, o 18:00 hod, Námestie sv. Egídia

V nedeľu budú žiariť na adventných vencoch už všetky štyri svetlá. Koncert na popradskom námestí je spojený s rozsvietením štvrtého adventného svetla v podaní Popradského dychového kvinteta.

Čítajte tiež:

Zažite posledný mesiac roka v Poprade zaujímavo: TOP 10 akcií, na ktorých by ste rozhodne nemali chýbať

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM