Rôzne

Čarovné miesto v našom kraji láka: Potápači prezradili, aké hĺbky a ČO ukrýva tyrkysová hladina!

Článok o nádhernom tyrkysovom jazere na východe upútal pozornosť tisícok čitateľov. Podľa reakcií niektorí to miesto už poznajú, mnohí ale o ňom počuli prvýkrát. Zoznámte sa s touto krásou ešte bližšie. Pozoruhodné jazero očami potápačov!

Ilustračný obrázok k článku Čarovné miesto v našom kraji láka: Potápači prezradili, aké hĺbky a ČO ukrýva tyrkysová hladina!
Zdroj: Dnes24.sk

Jazero sa nachádza pri obci Skrabské vo Vranovskom okrese a predstavuje zatopený kameňolom, podobne ako Beňatina v okrese Sobrance. Viac informácií a fotiek nájdete tu. Obzrieť si ho boli nedávno aj potápači zo Zemplínska šírava Diving Clubu. A prezradili nám zaujímavé informácie spod tyrkysovej hladiny.

Ako pre náš portál ozrejmil Lukáš Juštík, hĺbka vody je tam do desiatich metrov. V čase potápania mala na povrchu 26 stupňov, na dne 14 stupňov. V hĺbke približne päť metrov bolo vidieť, ako sa mieša zimná voda s teplou. Viditeľnosť bola podľa jeho ďalších slov zhruba 2 až 4 metre.

„Na dne sú rákosové rastliny, mŕtve stromy či kríky. Ryby sme nevideli žiadne, ale nerobili sme podrobný prieskum…“ poznamenal L. Juštík. Voda v tomto lome je podľa neho krajšia ako na Beňatine, kde mali viditeľnosť len na jeden meter.

„Určite sa tam vrátime, keď bude chladnejšie, nakoľko viditeľnosť aj hĺbka sú veľmi dobré. Miestni nám spomínali, že tam ryby sú, tak to pôjdeme ešte preskúmať,“ zakončil vášnivý potápač.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM