Futbal Šport

Cenné body zostávajú v Poprade: Rudňany neprelomili obranu

V treťom zápase jarnej časti sa na popradskom trávniku stretli FK Poprad s OŠK Rudňany.

Ilustračný obrázok k článku Cenné body zostávajú v Poprade: Rudňany neprelomili obranu
Zdroj: FK Poprad

Tretí domáci zápas v sérii na štadióne NTC. „Na jednej strane prinieslo dôstojné prostredie, no na druhej podstatne horší terén pre rýchly a kombinačný futbal, o ktorý sa snažíme. Keď pridáme bojovného a húževnatého súpera, ktorého kostru tvoria skúsení bývalí hráči Spišskej Novej Vsi, zameraného na defenzívu a pokusy o rýchle protiútoky, nemohol zápas vyzerať inak, ako vyzeral,“ hodnotí na úvod tréner FK Poprad, Vladimír Lajčák.

Prvý gól

Po celý zápas domáci dominovali, kombinovali, snažili a prekonať súpera stiahnutého na svojej polovici, no nešlo to ľahko, ani hladko. Popradčania neboli dostatočne rýchli v prihrávkach a napriek solídnemu pohybu v strede ihriska sa ťažko dostávali do koncovky, pretože vyrobili dosť nepresností. Dve čisté gólové šance Issa a Zummer nepremenili, neujali sa ani strely Kaprála a Kúkoľa a tak gólovo vynikol iba Vaščák, ktorý presne načasoval výskok po dobre kopnutom rohu Kubu a presnou hlavičkou nedal hosťujúcemu brankárovi šancu.

Svoj návrat do zostavy po dlhotrvajúcej liečbe kolena oslávil nielen dobrým výkonom, ale aj prvým gólom v Poprade.

Hostia sa snažili o protiútoky, no dobre hrajúca obrana im nedovolila ani raz vystreliť na bránku.

„Druhý polčas sa podobal prvému, my sme nepremieňali vypracované pološance, súper sa snažil o ohrozenie našej bránky po nákopoch za obranu. Jedna akcia sa mu vydarila, našťastie Dlubač nedovolil z nájazdu Slejzákovi skórovať a tak bolo na nás, kedy konečne premeníme hernú prevahu na ďalší gól,“ komentuje ďalej popradský tréner.

Cenné body

Podarilo sa to až v 80. minúte keď Kúkoľ nekompromisne zakončil po centri Kubu. Zápas sme v pokoji dohrali a pripísali si tri body, ktoré nás dostali do druhej skupiny kvalitných mužstiev súťaže.

Zápas nebol z našej strany optimálny, no v troch jarných zápasoch sme získali 9 bodov a skóre 7:1, keď si pripomenieme, že po prvých troch zápasoch jesene sme mali nula bodov a skóre 3:9, tak sa je z čoho tešiť. Na dobrý štart budeme chcieť nadviazať výkonom i výsledkom v Snine, čo nebude jednoduché, pretože tá doma ešte nestratila ani bod,“ dodáva na záver Lajčák.

FK POPRAD 2 – 0 (1:0) OŠK Rudňany

Témy, ktoré hýbu Slovenskom:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM