Martin Sýkora Iné športy

Central Karate Klub Poprad najúspešnejším klubom na medzinárodných majstrovstvách v karate: Medailová smršť

V českých Jeseníkoch Popradčania valcovali. V tvrdej konkurencii obstáli na výbornú.

Ilustračný obrázok k článku Central Karate Klub Poprad najúspešnejším klubom na medzinárodných majstrovstvách v karate: Medailová smršť
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

V českom meste Jeseník sa uskutočnili Medzinárodné majstrovstvá Moravy a Sliezska v karate. V konkurencii vyše 250 pretekárov zo 47 klubov z Čiech, Poľska a Slovenska si Central karate klub Poprad vybojoval spolu 13 medailí (1–5–7) a stal sa najúspešnejším zahraničným klubom na súťaži.

„Súťaž bola otvorená disciplínou kata, kde si v kategórii kata dorastenci vybojoval Peter Lacko 3. miesto a o ďalšie 3. miesto sa postarala Nikola Bušovská v kategórii kata staršie žiačky,“ informovala po pretekoch Ivana Kucová z Central karate klubu.

V kategórii kumite boli „centralisti“ úspešnejší. V kategórii kumite mladší žiaci – 27kg sa do finále prebojoval Daniel Nedoroščík, ale nakoniec mu domov putovala strieborná medaila. V tej istej kategórii ale –32kg sa na 3. mieste umiestnil Andrej Farkaš. V kategórii kumite starší žiaci –39kg si ďalší bronz domov do zbierky odniesol Branislav Dudek. V kategórii kumite dorastenci –63kg sme videli vo finále Kristiána Kotlára, ale súpera nezdolal a obsadil tak 2. miesto. O posledné mužské umiestnenie sa postaral Peter Lacko, ktorý v kategórii kumite dorastenci +70kg vybojoval 3. miesto.

Ženské zastúpenie, obhajovalo Central karate klub Poprad na jednotku. V kategórii kumite mladšie žiačky +35kg sa Ina Paľová dostala do finále, kde si napokon odniesla striebro. V kategórii kumite staršie žiačky –50kg sa taktiež na 2. mieste umiestnila Zoja Paľová. V tej istej kategórii ale +50kg si Nikola Bušovská potvrdila vynikajúcu kondíciu a suverénne obsadila 1. miesto. V kategórii kumite dorastenky –54kg sa na 3. mieste umiestnila Zuzana Nedoroščíková a v tej istej kategórii ale +54kg si taktiež 3. miesto vybojovala Katarína Dudeková. Posledné umiestnenie patrilo Eme Paľovej, ktorá si v kategórii kumite juniorky –59kg vybojovala druhé miesto.

Výsledky:

KATA

3. miesto: Nikola Bušovská, Peter Lacko

KUMITE

1. miesto: Nikola Bušovská

2. miesto: Zoja Paľová, Ema Paľová, Ina Paľová, Daniel Nedoroščík, Kristián Kotlár

3. miesto: Branislav Dudek, Katarína Dudeková, Zuzana Nedoroščíková, Peter Lacko, Andrej Farkaš

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM