Martin Sýkora Iné športy

Centralisti na Orave: Medzinárodná konkurencia, stovky pretekárov

V Tvrdošíne sa uskutočnil 20. ročník Trstenského pohára. Na tejto súťaže sa zúčastnilo vyše 340 karatistov z 33 klubov zo Slovenska, Maďarska a Poľskej republiky.

Ilustračný obrázok k článku Centralisti na Orave: Medzinárodná konkurencia, stovky pretekárov
Zdroj: Central karate klub Poprad

Súťaž začala disciplínou kata, kde sa v najmladšej kategórii kata dievčatá začiatočníčky vo finále stretli sestry Klempové. Na druhom mieste sa umiestnila Linda a kategóriu vyhrala Laura Klempová. V kategórii kata staršie žiačky začiatočníčky sa na 3. mieste umiestnila Lea Kucová a taktiež 3. miesto si vybojovala Jana Kromková v kategórii kata staršie juniorky.

„V kategórii kata mladších žiakov suverénne zvíťazil Daniel Nedoroščík. V kategórii kata starších žiakov si 2. miesto vybojoval Matej Šuna a posledné 3. miesto si vybojoval Ferdinand Hudaček v kategórii kata juniori,“ informovala Ivana Kucová z Central karate klubu Poprad.

Popoludnie patrilo športovým zápasom kumite. V najmladšej kategórii kumite dievčatá do 24 kg sa Laura Klempová umiestnila na 1. mieste. Ďalšie 1. miesto vybojovala Linda Klempová v kategórii kumite do 24 kg. V kategórii kumite dievčat nad 28 kg sa na 2. mieste umiestnila Alexandra Lajošová. „V kategórii kumite starších žiačok do 30 kg si 2. miesto vybojovala Lea Kucová. V kategórii kumtie staršie juniorky nad 68 kg sa na 3. mieste umiestnila Jana Kromková,“ uviedla Kucová. V kategórii kumtie mladších žiakov do 30 kg nedal súperom šancu Daniel Nedoroščík a vybojoval si ďalšie zlato do zbierky. A o poslednú medailu sa postaral Ferdinand Hudaček v kategórii kumite juniori nad 76 kg kde si vybojoval bronz.

Central karate klub Poprad si vybojoval 14 medailí z toho 5 zlatých, 4 strieborné a 5 bronzových a umiestnil sa ako 6 najlepší klub súťaže.

Central karate klub Poprad Trstená 11/2017
8
Galéria
Zdroj: Central karate klub Poprad
Zdroj: Central karate klub Poprad
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM