Ivana Kucová Iné športy

Centralisti začali sezónu excelentne: Z Košíc si priviezli 13 medailí

V prvú októbrovú sobotu sa v Košiciach uskutočnilo 1. kolo žiackej ligy v karate za účasti 273 štartujúcich z 25 klubov zo Slovenska. Na tejto súťaži sa zúčastnili aj cvičenci z Central karate klubu Poprad. Z pretekov si doniesli 2 zlaté, 7 strieborných a 4 bronzové medaile.

Ilustračný obrázok k článku Centralisti začali sezónu excelentne: Z Košíc si priviezli 13 medailí
Zdroj: Dnes24.sk

Otváracou disciplínou súťaže bola už tradične kata. V najmladšej kategórii mladších žiačok sa na 2. mieste umiestnila Ina Paľová. O ďalšiu striebornú medailu sa postarala jej sestra Zoja Paľová v kategórii starších žiačok – pokročilých. V kategórii staršie žiačky – začiatočníčky si tretie miesto vybojovala Katarína Dudeková a poslednú ženskú medailu získala Rachel Muranicová v kategórii kata kadetky, kde skončila na 3. mieste. Do finále v kategórii kata družstvá sa Centralisti prebojovali v zložení Andrej Skokan, Michal Budziňák a Jozef Jacob Jurčík, ale zlato im o vlások ušlo a skončili tak na druhom mieste.

Súťaž pokračovala disciplínou kumite, kde si Centralisti viedli taktiež výborne. V kategórii kumite deti +30 kg sa cez náročné zápasy do finále prebojoval Marek Cerva, ale umiestnil sa, žiaľ, na 2. mieste. Z kategórie mladší dorastenci –45 kg si zlato domov odniesol Kristián Kotlár. V kategórii kadeti –60 kg sa na 3. mieste umiestil Michal Budziňák a v kategórii +60 kg sa na striebornej priečke umiestnil Andrej Skokan.

Ženské zastúpenie si viedlo taktiež perfektne. V kategórii mladších žiačok +30 kg si ďalšiu striebornú medailu do zbierky odniesla Ina Paľová a v tej istej kategórii, ale –40 kg sa o ďalšie striebro postarala už spomínaná Zoja Paľová a v najvyššej kategórii +45 kg si najcennejší kov odniesla Katarína Dudeková. O poslednú medailu sa v kategórii kadetky –50 kg postarala Nadja Moncoľová, ktorá sa umiestnila na 3. mieste.

Centralisti začali sezónu excelentne: Z Košíc si priviezli 13 medailí
12
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM