Martin Sýkora Samospráva

Centrum Fitcubator v Poprade poskytne mladým ľuďom priestor na rozvoj

V budove Reduty v Poprade by mal vzniknúť priestor pre mladých tvorivých ľudí, svoje pôsobenie tam začne nezisková organizácia Fitcubator.

Ilustračný obrázok k článku Centrum Fitcubator v Poprade poskytne mladým ľuďom priestor na rozvoj
Foto: Martin Sýkora / Zdroj: Dnes24.sk

Mesto vyhlásilo na tieto priestory súťaž pre organizácie, ktoré majú skúsenosti s tým, ako riadiť startup projekty a coworkingové centrá. Vedenie mesta chce do priestorov v priebehu niekoľkých mesiacov dostať mladých ľudí, ktorí budú pracovať na svojich projektoch.

Mládež bude pracovať aj pre mesto

V priestoroch veľkých približne 250 metrov štvorcových, ktoré ešte ostali v majetku mesta, by podľa viceprimátora Popradu Igora Wzoša malo vzniknúť zhruba 30 až 40 pracovísk. Radnica počíta s tým, že mladým ľuďom dá priestor nielen na vlastnú sebarealizáciu, ale aj možnosť pracovať pre samosprávu. „Išlo by napr. o spravovanie aplikácií, rôzne ankety, spracovávanie dotazníkov z rôznych oblastí a pod.," konkretizoval Wzoš s tým, že mladí Popradčania budú mať možnosť pracovať pod odborným vedením a získajú poradenstvo v rôznych oblastiach, napr. aj v zdravom životnom štýle.

Ostanú mladí pod Tatrami?

Fitcubator je nezisková organizácia, ktorá sa venuje výskumu a vývoju vedecko-technických a informačných služieb, ochrane životného prostredia, vzdelávaniu, výchove a rozvoju v telesnej kultúre a v neposlednom rade poskytuje služby na podporu regionálneho rozvoja a zamestnanosti. „U nás v meste vzniklo v minulosti množstvo úspešných startupov, ich tvorcovia však z mesta odišli do väčších miest, pretože tu nemali priestor na rozvoj a nenašli podporu vo svojom smerovaní. Práve tomu chceme zabrániť, aby mladí ľudia odchádzali z mesta, pretože tu nemajú kde tvoriť a rozvíjať sa. Toto nové centrum, ktoré bude niesť názov Fitcubator, a ktoré chceme vybudovať do dvoch až troch mesiacov, im takýto priestor ponúkne," uzatvára Wzoš.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM