Monika Vengrínová Rôzne

Centrum Kežmarku zaplnili lesníci: Učia deti vážiť si prírodu a zvieratá

Prečo je pobyt v lese zdravý a že ohnisko nie je smetisko. Aj to sa deti majú možnosť dozvedieť formou zážitkového učenia, hier a drobných súťaží v rámci celoslovenského podujatia. Koná sa len v štyroch mestách na Slovensku vrátane Kežmarku.

Ilustračný obrázok k článku Centrum Kežmarku zaplnili lesníci: Učia deti vážiť si prírodu a zvieratá
Zdroj: TASR

Hry, drobné súťaže a zážitkové učenie o lese, prírode všeobecne a práci lesníkov sú náplňou tohtoročných Lesníckych dní pod Tatrami. Už 9. ročník podujatia, ktorého mottom je Staráme sa o zvyšovanie hodnôt našich lesov v prospech súčasných i budúcich generácií sa uskutočnil v piatok 24. apríla na Hlavnom námestí v Kežmarku.

„Keďže najpočetnejšou skupinou návštevníkov Lesníckych dní po minulé roky boli deti, pripravili sme pre nich rôzne pútavé činnosti,“ približuje náplň piatkového podujatia Igor Stavný zo Štátnych lesov TANAPu. „Niečo z každodennej práce lesníkov z Tatranského národného parku si budú môcť aj sami vyskúšať, napríklad priskrutkovať smerovník na turistický pútač. Okrem toho sa oboznámia s pobytovými znakmi živočíchov a ich zvukovými prejavmi s tým, prečo je pobyt v lese zdravý a že ohnisko nie je smetisko,“ dodáva Igor Stavný.

Celoslovenské podujatie Lesnícke dni 2015, ktoré sa koná pod záštitou ministra pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR, začína v stredu 22. apríla t.r. ich slávnostným otvorením vo Zvolene. Okrem Kežmarku sa v piatok 24. apríla uskutočnia Lesnícke dni v Sobranciach a v nedeľu 26. apríla v Bratislave.

foto: ilustračné

Centrum Kežmarku zaplnili lesníci: Učia deti vážiť si prírodu a zvieratá
9
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM