Peter Handzuš Rôzne

Centrum v lete ožije: Filmy, hudba a Wi-Fi zdarma!

Mesto Poprad chce oživiť námestie zorganizovaním Popradského kultúrneho leta a zavedením wifi zóny. Poslanci Mestského zastupiteľstva v Poprade tak na svojom tohto týždňovom zasadnutí schválili navýšenia výdavkov s cieľom zorganizovať Letný festival

V rámci PKL budú odprezentované predovšetkým domáce kolektívy a menšinovo sa predstavia aj hosťujúce súbory. Festival bude prebiehať v období od 21. júna do 14. septembra najmä v centre mesta.

Občania sa môžu tešiť na pravidelné štvrtkové premietanie filmov či koncerty popradských kapiel, ktoré budú hrať každý piatok. Sobotňajšie predpoludnia budú patriť najmenším Popradčanom a večer zaznejú námestím tóny folklórnej hudby či hlasy divadelných hercov. Milovníci ľudových a dychových hudieb si prídu na svoje v nedeľné popoludnia.

Leto v Poprade odštartuje 21. a 22. júna folklórnym festivalom „Folklór bez hraníc,“ v rámci ktorého vystúpia aj zahraničné folklórne skupiny. Zároveň sa bude konať i podujatie Viva Italia, na ktorom sa predstaví aj miestna talianska komunita, tá má v Poprade široké zázemie. Popri tomto podujatí vyvrcholí aj florbalový turnaj. Pomyselnou čerešničkou na torte bude vystúpenie talianskeho interpreta populárnej hudby Rugera.

Okrem hlavných podujatí na námestí, plánuje mesto Poprad zorganizovať aj podujatia v jednotlivých častiach mesta. Pripravuje sa Anna bál v Spišskej Sobote, Strážske hry v Strážach, ale aj ďalšie podujatia v Matejovciach a vo Veľkej.

Bodku za kultúrnym letom dá lampiónový sprievod na námestí, ktorý sa bude konať 15. septembra. Radnica verí, že aj tento rok priláka rozmanitý program na námestie čo najviac návštevníkov a uspokojí všetky vekové kategórie.

V súvislosti s plánovaným oživením centra mesta oddelenie informatiky Mestského úradu v Poprade požiadalo o presun finančných prostriedkov vo výške 5000 eur za účelom zriadenia bezplatnej Wi-Fi zóny na Námestí svätého Egídia.

**„Wifi bude spustená od 1. júla, bude zahŕňať zónu od medzikostolia až po parkovisko pri predajni Baťa, vlastne všade tam, kde sa stretávajú ľudia, kde sú lavičky a pod.,“ **vysvetľuje primátor mesta Poprad Anton Danko.

Poprad24 Foto: Peter Handzuš

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM