Peter Handzuš Samospráva

Cenu mesta Poprad získal Milan Novák. Primátor ocenil aj Antona Rotha a Jána Brndiara

26. októbra sa v priestoroch Domu kultúry v Poprade uskutočnilo slávnostné mestské zastupiteľstvo. Čestné pozvanie primátora prijal aj prezident Slovenskej republiky Ivan Gašparovič. Okrem iných hostí sa zastupiteľstva zúčastnili primátori a starostovia okolitých miest a obcí.

Ilustračný obrázok k článku Cenu mesta Poprad získal Milan Novák. Primátor ocenil aj Antona Rotha a Jána Brndiara
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Témou celého slávnostného zastupiteľstva, ktoré sa koná každé dva roky, bolo najmä ocenenie osobností mesta Poprad, ktorí vykonali úspešnú a záslužnú prácu v prospech mesta a jeho obyvateľov. Zástupcovia mesta Poprad tak chceli dať najavo, ako nesmierne si vážia životy , životné postoje a prácu ľudí zo svojho blízkeho okolia, zo svojho mesta.

V roku 2012 bola na základe schválenia Mestského zastupiteľstva mesta Poprad udelená Cena mesta Poprad, ktorú získal skladateľ a dirigent Milan Novák za celoživotné dielo, za vynikajúce tvorivé výkony, za dosiahnuté výsledky v umeleckej oblasti a za aktívny rozvoj kultúrneho a spoločenského života v Poprade.

Na základe rozhodnutia primátora mesta Poprad boli na slávnostnom mestskom zastupiteľstve udelené ešte dve ceny primátora mesta Poprad. Prvým oceneným bol lekár Anton Roth, ktorý si svoju cenu prevzal za celoživotnú prácu lekára a primára na neurologickom oddelení Nemocnice s poliklinikou v Poprade a za výrazný podiel na rozvoji zdravotníctva v meste a v regióne.

Za dlhoročnú obetavú prácu pedagóga a riaditeľa v školách na území mesta Poprad a za výrazný podiel na modernizácii a zlepšení materiálnych podmienok škôl získal Cenu primátora mesta Poprad za rok 2012 Ján Brndiar.

Všetci ocenení patria k ľuďom, ktorí stále prijímali a naďalej prijímajú výzvy svojho života s cieľom hľadania či nachádzania jeho zmyslu. Ocenenie je vo všeobecnom význame pochvala, je to uznanie užitočnosti a dôležitosti, ktoré im chcelo mesto Poprad za ich prácu preukázať.

Záver slávnostného zastupiteľstva patril vážnej hudbe. Trojica umelcov – Viera Bartošová, Adriana Antalová a Peter Michalica zahrali skladbu Siciliano od autorky 18. storočia – Marie Teresie von Paradise, ďalej skladbu Oblivion od Astora Piazzolu a na záver zaznelo populárne dielo J.S. Bacha a Ch. Gounoda – Ave Maria.

Zdroj: Mesto Poprad

Odovzdávanie cien osobnostiam mesta
1
Galéria
Odovzdávanie cien osobnostiam mesta
26
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM