Martin Žákovič Hokej

Český brankár Robert Slipčenko mieri z B. Bystrice do Popradu

Poprad - Český hokejový brankár Robert Slipčenko bude v kariére pokračovať v slovenskom extraligovom klube HK Poprad. Pre portál hokej.cz to potvrdil jeho zástupca Michal Sivek.

Ilustračný obrázok k článku Český brankár Robert Slipčenko mieri z B. Bystrice do Popradu
Zdroj: TASR

Slipčenko iba tento týždeň predčasne skončil v Banskej Bystrici. Vedenie „baranov“ totiž zareagovalo na fakt, že na trhu sa objavila ich vlaňajšia opora, Rus Sergej Chorošun, ktorý sa počas tejto sezóny výraznejšie nepresadil v Berkute Kyjev. V Banskej Bystrici má dostať šancu po boku Michala Dzubinu.

Slipčenko mal podľa jeho slov na výber z viacerých ponúk, napokon uprednostnil „kamzíkov“. „Robert sa s vedením klubu dohodol na spolupráci do konca sezóny,“ povedal pre hokej.cz zástupca hráča Michal Sivek zo spoločnosti Eurohockey Services. Slipčenko v tejto sezóne za Banskú Bystricu odchytal 30 duelov s priemerom 3,02 inkasovaných gólov na zápas. Zaujal aj dvomi bitkami, jednou práve proti popradskému brankárovi Dušanovi Sidorovi, keď chcel využiť fakt, že po zranení Tommiho Nikkiläho Poprad nemal na striedačke náhradného brankára. Bystrici však k bodom ani vylúčenie oboch gólmanov nepomohlo.

Po odchode Marcela Melicherčíka do Čiech Poprad márne hľadá brankársku jednotku. Slipčenko bude po Jurajovi Sedlačkovi, Dušanovi Sidorovi, Tommim Nikkiläm a Alexovi Westlundovi už piatym popradským brankárom v tejto sezóne. Slipčenko by nemal byť pred koncom prestupového obdobia posledným novicom v radoch „kamzíkov“, tí sa plánujú posilniť na každom poste.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM