Peter Handzuš Správy

Cestári pomaly končia s čistením mesta. Odpratali už 1800 kubíkov snehu

Správa mestských komunikácií v Poprade už od piatka 18. januára pracuje na odvoze nahromadeného snehu zo všetkých častí mesta. S vývozom snehu na skládku v mestskej časti Spišská Sobota pokračovali ešte aj dnes a podľa hovorcu mesta Mariána Galajdu by mali práce aj ukončiť.

Ilustračný obrázok k článku Cestári pomaly končia s čistením mesta. Odpratali už 1800 kubíkov snehu
Zdroj: Dnes24.sk

„Dnes k 14. hodine sme vyviezli približne 1800 kubických metrov snehu. Sneh sa vyvážal z problémovo prejazdných ulíc Vodárenská, Budovateľská, Chalupkova, časti ulice Slobody, ďalej z ulíc Banícka, Okružná, Zdravotnícka, Levočský, J. Curie, Dominika Tatarku, Mnoheľovej, Francisciho, z ulice Jána Pavla II. a Tatranskej,“ konkretizoval Galajda.

Najprv sneh zmizol z Námestia sv. Egídia, potom nasledovali ulice v okolí centra mesta a v ďalších mestských častiach. Dnes cestári čistili mestskú časť Veľká a do práce zapojili ešte aj mechanizmy od externého dodávateľa.

Pri úprave ciest a chodníkov cestárom pomohlo sčasti aj počasie, keďže teplota sa v Poprade počas dňa pohybovala na úrovni 6 stupňov nad nulou. „V prípade potreby bude Správa mestských komunikácií dočisťovať komunikácie aj v najbližších dňoch, ale to už len vlastnými kapacitami,“ uzavrel Galajda.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM