Ľubomír Hudačko Správy

Cestovný ruch v Prešovskom kraji má nového predsedu: Je ním hlavný herec z Loli Paradičky

Prešovský kraj je tretí najviac navštevovaný kraj Slovenska. Medzi slovenskými návštevníkmi je druhým najobľúbenejším krajom SR.

Ilustračný obrázok k článku Cestovný ruch v Prešovskom kraji má nového predsedu: Je ním hlavný herec z Loli Paradičky
Zdroj: KOCR Severovýchod Slovenska

Stretnutie členov Krajskej organizácie cestovného ruchu Severovýchod Slovenska otvorilo tému ďalšieho posunu a pozície cestovného ruchu v Prešovskom kraji. Dnes24.sk o tom informovala Barbora Čechová z KOCR.

Na valnom zhromaždení organizácie bol zvolený aj nový predseda KOCR Severovýchod Slovenska.

Od 1. apríla sa ním stal Michal Iľkanin, na pozícii vystriedal Michala Sýkoru.

Zaujímavosťou je, že ide o herca, ktorý pôsobil v Divadle Alexandra Duchnoviča a okrem poslaneckého pôsobenia vo Svidníku hral hlavnú mužskú postavu vo filme Loli Paradička.

Od roku 2012

KOCR Severovýchod Slovenska je organizácia založená v roku 2012, zakladateľom je PSK spolu s oblastnými organizáciami cestovného ruchu (OOCR), ktorých je aktuálne na území kraja sedem.

KOCR vytvára podmienky a realizuje aktivity zamerané na propagáciu a rozvoj cestovného ruchu na území Prešovského kraja.

Predsedom KOCR Severovýchod Slovenska bol od marca 2014 Michal Sýkora. „Po skončení mandátu poslanca Zastupiteľstva PSK v októbri 2022 som sa rozhodol naplno venovať pozícii starostu obce Štrba a cestovnému ruchu vo Vysokých Tatrách, najmä na Štrbskom Plese. Spolupráci ostávam otvorený,“ uviedol Sýkora.

„Môj predchodca za 10 rokov odviedol kus dobrej roboty. Položil základy a umne viedol fungujúcu organizáciu, ktorá za toto obdobie prišla so skvelými nápadmi, ktoré sa aj zrealizovali. Mám preto o to väčšiu motiváciu pracovať, stavať na týchto základoch tak, aby sa na poli cestovného ruchu neposúvala vpred len KOCR, ale spoločne celý kraj," povedal k zvoleniu do funkcie Michal Iľkanin.

Spolupráca s letiskom

Členovia KOCR na valnom zhromaždení riešili aj otázku ďalšieho rozvoja cestovného ruchu v Prešovskom kraji.

„PSK by sa chcel viac angažovať v podpore leteckej dopravy, užšie spolupracovať s letiskom Poprad – Tatry. Cieľom je otvoriť sa viac zahraničiu a zvýšiť návštevnosť kraja,“ predstavil jeden zo zámerov predseda Majerský.

Aktéri v cestovnom ruchu sa dohodli na vypracovaní spoločnej vízie a stratégie trvalo udržateľného rozvoja cestovného ruchu Prešovského kraja. Ten je tretí najviac navštevovaný kraj Slovenska. Medzi slovenskými návštevníkmi je druhým najobľúbenejším krajom SR.

V roku 2022 zavítalo do Prešovského kraja 888 970 návštev­níkov ubytovacích zariadení.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM