Monika Földešiová Správy

Na cestách aj 4 cm snehu: Dajte si pozor na nebezpečné jazyky!

S utlačenou vrstvou čerstvého snehu až do výšky štyroch centimetrov sa môžu stretnúť v týchto chvíľach vodiči na cestách Prešovského kraja. Podľa predpovedí Správy a údržby ciest (SaÚC) PSK, môže fúkajúci vietor zapríčiniť na niektorých úsekoch počas dnešného dňa tvorbu snehových jazykov.

Ilustračný obrázok k článku Na cestách aj 4 cm snehu: Dajte si pozor na nebezpečné jazyky!

Všetky cesty na území kraja sú momentálne zjazdné. Úseky prvej kategórie sú väčšinou mokré, alebo pokryté vrstvou kašovitého snehu do dvoch cm. Na horskom priechode Podspády môže dosahovať výška snehovej pokrývky až štyri centimetre.

Väčšina ciest 2. triedy je pokrytých vrstvou kašovitého snehu do troch centimetrov. Utlačenú snehovú vrstvu do troch centimetrov evidujú cestári napríklad pri Palote, Čerťižnom, Magure, Červenom Kláštore ako aj v okolí Vysokých Tatier. Kašovitý, respektíve utlačený sneh sa nachádza aj na trasách 3. kategórie.

Teploty na území kraja sa momentálne pohybujú v rozmedzí mínus dvoch (Hanušovce nad Topľou) až mínus 12 stupňov Celzia (Podspády). Na väčšine územia momentálne sneží a fúka tam slabý vietor. Informácie o aktuálnej situácii na cestách Prešovského kraja sú z internetovej stránky SaÚC PSK.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM