Peter Handzuš Správy

Cesty v kraji sú zjazdné. Kalamitnú situáciu v Poprade o 12.00 odvolali

Na území Prešovského samosprávneho kraja sú momentálne všetky cesty zjazdné. Vyplýva to z aktuálnej situačnej správy, ktorú zverejnila Správa a údržba ciest PSK na svojej internetovej stránke.

Ilustračný obrázok k článku Cesty v kraji sú zjazdné. Kalamitnú situáciu v Poprade o 12.00 odvolali
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Cesty 1. triedy sú na území Prešovského kraja momentálne prevažne mokré. Na horských priechodoch Vernár, Podspády a Branisko sa na nich nachádza vrstva utlačeného snehu do dvoch až troch centimetrov (cm). S kašovitým snehom sa môžu stretnúť motoristi na úsekoch I/73 Hutka, I/18 Petič či I/74 Ubľa.

Kašovitým snehom, a to do výšky troch cm, sú pokryté aj cesty 2. kategórie. Týka sa to hlavne okolia Vysokých Tatier. Ujazdenú vrstvu snehu evidujú cestári v okolí Magury či úseku cesty II/543 Stráňany. Všetky trasy III. triedy momentálne pokrýva vrstva ujazdeného a kašovitého snehu do piatich cm.

SaÚC PSK eviduje aktuálne sneženie v okolí Popradu a Starej Ľubovne. Dážď so snehom majú hlásený z ciest pri Humennom, Záborskom, Nižnej Šebastovej a Svidníku.

Cestári odvolajú kalamitu v Poprade

Dispečer SaÚC PSK Tomáš Lažo informoval, že situačný stupeň kalamitnej situácie, ktorý bol vzhľadom na silné sneženie a potrebu posilnenia výkonov platný od pondelka (14.1.) pre oblasť Poprad, bude dnes k 12.00 h zrušený. „Momentálne v tomto regióne už tak silno nesneží. V týchto hodinách realizujeme v uvedenej oblasti prevažne dočisťovanie ciest pluhovaním,“ poznamenal.

Z operačného strediska Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove TASR informovali, že pre mokrú vozovku na diaľnici D1 v smere Košice – Prešov je momentálne obmedzená rýchlosť jazdy na 80 km za hodinu. Rovnaké obmedzenie sa vzťahuje aj na trasu D1 Fričovce – Nemešany. V tomto prípade robí motoristom problémy kašovitý sneh.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM