Peter Handzuš Krimi

Cesty v podtatranskom a tatranskom regióne pokrýva čerstvý sneh

V celom podtatranskom a tatranskom regióne husto sneží, čo spôsobuje komplikácie na cestách.

Z operačného strediska Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove informovali, že na ceste 1/18 od Spišského Štvrtka až k výjazdu z diaľnice pri obci Jánovce, okres Poprad, sa tvoria kolóny.
Ostatné úseky sú zatiaľ prejazdné. Zlá situácia na cestách je aj v celých Vysokých Tatrách, na vozovke je viac ako päť centimetrov čerstvo napadnutého snehu. Vodiči by preto mali byť opatrní, v regióne Tatier naďalej husto sneží.

Horský priechod Donovaly v okrese Banská Bystrica je uzavretý pre nákladné vozidlá dhšie ako 10 metrov. To isté obmedzenie platí pre vozidlá dlhšie ako 12 metrov na priechode Veľké Pole v okrese Žiar nad Hronom. TASR informovali závody Banskobystrickej regionálnej správy ciest (BBRSC), a.s.
Donovaly majú na vozovke kašovitú, miestami utlačenú vrstvu snehu do troch centimetrov. Horské priechody Šturec v okrese Banská Bystrica a Čertovica v okrese Brezno majú na vozovke čerstvý sneh alebo kašovitú vrstvu snehu do štyroch centimetrov. Cesty v týchto okresoch sú zjazdné, vozovky I. triedy a v nížinách sú po chemickom posype mokré alebo s kašovitým snehom do jedného centimetra. Vyššie položené cesty majú na povrchu utlačenú alebo kašovitú vrstvu snehu do troch centimetrov. Informoval o tom Dušan Škubák z BBRSC, a.s. závod Banská Bystrica. Dodal, že všetky sypače majú v teréne.
Igor Čierny z BBRSC, a.s. závod Žiar nad Hronom pokračoval, že na priechode Veľké Pole je ujazdená vrstva snehu do piatich centimetrov, je posypané. Priechod Kremnické Bane má mokrú vozovku. Cesty I. triedy sú mokré a zjazdné, II. a III. triedy majú na povrchu ujazdenú vrstvu nového snehu od piatich do siedmich centimetrov. Posypané sú hlavne nebezpečné úseky. V okrese momentálne sneží.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM